Събота, 17 Април 2021
17
март

Най-големите групи частни болници: Можете да разчитате на насНай-големите групи частни лечебни заведения в страната излязоха с обща позиция, в която заявяват, че ще бъдат наистина удовлетворени, ако техните ресурси и възможности, желанието и призванието на техните медицински специалисти да изпълнят максимално своя дълг към обществото, допринесат за опазване на живота и здравето на възможно най-голяма част от нашия народ. Позицията е подписана от Ангел Ангелов, изпълнителен директор на Аджибадем Сити клиник, Иван Тиков, изпълнителен директор на болнична група „Булфарма“ и проф. д-р Илиан Дойков, управител на УМБАЛ „Каспела“.

Ето и пълния текст на позицията:

Най-големите групи частни лечебни заведения в страната Аджибадем Сити Клиник (Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, УМБАЛ Младост и УМБАЛ Сърдечно-съдов център), Булфарма (УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр.Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“-гр.Пещера, МБАЛ „Бургасмед“) и УМБАЛ „Каспела“, които предлагат комплексна медицинска помощ в почти всички направления на медицината, се обръщаме към обществеността, за да изразим нашата готовност да бъдем полезни в момент, в който според нас е редно всички усилия и целият възможен медицински капацитет и ресурси да бъдат насочени и ангажирани там, където могат да бъдат от значение в борбата от най-висока степен на важност, пред която се изправя целия свят в момента.

 Ние наблюдаваме и осъзнаваме сериозността на заплахата, която се превръща в реалност и в нашата страна през последните седмици, и със сигурност не сме безучастни към случващото се. Още в самото началото на кризата изпратихме декларация до институции, медии и обществеността за готовността си да се включим в обединените усилия на държавните институции и структури и участваме активно във всички областни кризисни щабове. С цел избягване на всякакви спекулации в обществото, сега повторно заявяваме пълната си мобилизация и намерение да подкрепим Националния кризисен щаб с всичките си налични ресурси. Нашите лекари и медицински специалисти в базите, които покриват значителна част от населението на страната, вече работят в условията на извънредна ситуация, предвид откриването и разпространението на все повече заразени от COVID-19 на територията на страната и очаквания пик на заболеваемостта през следващите седмици, а може би и месеци.

Бихме искали обаче да ви уверим, че можете да разчитате на нас като лечебни заведения в сферите и възможностите, в които имаме човешки и технологичен капацитет, компетентност, знания, опит и подготовка. Смятаме, че като неразделна част от здравеопазването на страната, можем да бъдем допълнително полезни, а всяка медицинска възможност, с която България разполага в момента, трябва да се има предвид в условията на пълна мобилизация за справяне с проблема.

 Ще бъдем наистина удовлетворени, ако нашите ресурси и възможности, желанието и призванието на нашите медицински специалисти да изпълнят максимално своя дълг към обществото, допринесат за опазване на живота и здравето на възможно най-голяма част от нашия народ.

С готовност бихме приели планиране на разговори и следващи стъпки с държавните институции и Националния кризистен щаб за борба коронавирус за активно сътрудничество в борбата с новия вирус във всички сфери, в които можем да предложим квалифицирана и високоспециализирана помощ.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
f1GL

Сист 17.03.2020 18:59:08

То на думи е лесно. Ще поживеем и ще видим дали ще си изпълнат обещанието.На мене не ми се вярва, по-скоро ще приемат някой друг случай, за рекламата и за да се наредят за някоя субсидия. Ще се радвам ако наистина участват сериозно, това са болници с огромен ресурс.

Гост 17.03.2020 17:45:26

Тиков вече се включи; "Софиямед" е под карантина заради установен болен с COVID-19 и пневмония. https://clubz.bg/95802-81_sa_zarazenite_veche_u_nas

Гост 17.03.2020 14:52:37

Испанското правителство взе решение да национализира всички частни болници и доставчици на здравни услуги, за да предотврати разпространението на коронавируса в страната, съобщава Business Insider, Здравният министър Салвадор Ила заяви в понеделник (16 март), че ще постави частните здравни заведения под контрола на държавата. Той отправи призив към всички студенти по медицина от четвърти курс нагоре да помогнат на здравната система и помоли местните производители на медицинско оборудване да се свържат по най-бързия начин с държавните институции, за да координират действията си. Испания е една от най-тежко засегнатите държави в Европа от разпространението на епидемията. Правителството на премиера Педро Санчез предприе серия от спешни мерки за справяне с кризисната ситуация. Миналата седмица кабинетът обяви извънредно положение, а всички училища и обществени места бяха затворени. Испанците могат да напускат домовете си само за покупка на хранителни продукти и лекарства. “Правителството ще защити всички свои граждани и ще гарантира запазване на условия на живот, които да позволят ограничаването на епидемията”, заяви Санчез. В столицата Мадрид бяха затворени всички заведения и повечето търговски обекти. До момента в страната има регистрирани 9 191 заразени и 309 смъртни случая.

Исая 19:11 17.03.2020 14:25:46

"...И болен с COVID-19 ще влезе в частна болница, кога камила мине през иглено ухо".

наблюдателен евангелист 18.03.2020 12:18:57

Защото по-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство. Лука 18:25 Библейският израз "По-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство" е грешен превод от гръцки. Всъщност не става дума за камила, а за дебело въже. Това доколко е вярно и когато е хваната тази грешка, защо не е направен опит да се поправи? Отговора на днешната Питанка можете да слушате ТУК Правилно сте чували гръцката дума camilos, понеже евангелията са на гръцки. Гръцката дума camilos - камила била грешно написана, вместо camelos - въже. Може ли грешно да напишете евангелието още от самото начало? Грешката била хваната, както казвате, от Кирил Александрийски през V век след Христа. Един от ранните отци на църквата. Грък е, макар да е роден в Египет. Ранните отци на църквата са гледали под лупа текстовете на евангелието и са откривали такива дребни поводи за спор. Именно Кирил Александрийски отбелязва възможността да е станала грешка. Исус обаче не е говорил на гръцки, а на арамейски. Следователно е важно да знаем, каква е оригинално използваната дума. И тук става интересно, защото думата е гамоа. Забавно е, че гамоа означава и камила и въже на арамейски. Просто защото въжетата са се правели от камилски косъм. Така че тук по-важното за превода е какво е имал предвид самият Исус, а не как е преведено на гръцки. Защото, обърнете внимание, ИЗРАЗЪТ СЕ СРЕЩА В ЦЕЛИ ТРИМА ЕВАНГЕЛИСТИ – МАРКО 10:17-31, МАТЕЙ 19:16-30 И ЛУКА 17-20.

Гост 18.03.2020 12:23:33

Защото по-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото болен с COVID-19 да влезе в частна болница.

Гост 17.03.2020 14:16:56

И по колко отделения/легла ще отделят "най-големите групи частни болници"

Гост 17.03.2020 13:49:18

"Бихме искали обаче да ви уверим, че можете да разчитате на нас като лечебни заведения в сферите и възможностите, в които имаме човешки и технологичен капацитет, компетентност, знания, опит и подготовка". Ха-ха, "обаче". Т.е. ми нямаме инфекциозно отделение, реанимацията ни е малка, през нощта има една дежурна сестра и т.н.

Гост 17.03.2020 14:12:43

Мазнейков ("Света София"), Янков ("Сердика"), Савчев ("Вита"), Стаменов/Домусчиев ("Надежда") нещо са се изпокрили...

Гост 17.03.2020 16:27:28

Те са от най-малката група частни болници и на тях не може да се разчита

Гост 17.03.2020 14:07:00

Абе стига с това инфекциозно отделение,бе.Ако напливът на болни стане огромен във всяка болница ще се обособи един етаж,на който ще се изолират болните.И за тях ще се грижи този,който е здрав. Най много един лекар и една сестра.Вие какво очаквате -до всеки болен лекар ли.И който оцъца-оцъца.

в допълнение 17.03.2020 13:51:13

и част от лекарите ни са само на хартия. НЗОК и РЗИ знаят, но ние гасим в зародиш неудобните въпроси и доклади.

Гост 17.03.2020 13:44:34

Болницата в Пещера нали основно обслужва роднините, ако нещо се случи, кво прайм?

Тома Неверни 17.03.2020 13:33:13

Чудесно, сега дайте да го видим на практика!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Николай Петров: Хемофилията не е опасна, когато се лекува
17.04.2021 10:58:51 Елена Цветкова

Николай Петров: Хемофилията не е опасна, когато се лекува

Николай Петров е на 25 години от Перник и има генетичното заболяване хемофилия, свързано с ли ...

2126 са новите случаи, починалите са 121
17.04.2021 10:04:45

2126 са новите случаи, починалите са 121

2126 са новодиагностицираните с COVID-19 лица в България през изминалото денонощие, което е близо ...
Актуална тема
Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците
11.12.2020 14:48:07 Полина Тодорова

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците

Епидемията от COVID-19 вече месеци наред властва над света, погубвайки хиляди животи, но и изправ ...