Четвъртък, 23 Март 2023
10
авг
6

Проверяват МОБАЛ-Велико Търново за смъртта на 19-годишното момче по искане на болницатаИзпълнителна агенция „Медицински надзор“ извършва проверка по случая със смъртта на 19-годишен младеж от Велико Търново, който загуби битката с COVID-19 в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Комисията е сезирана от ръководството на лечебното заведение, съобщава агенция „Фокус“. От болницата уточняват, че искането им е предизвикано от широкия обществен отзвук по темата. Повод за настояването са и „опити за създаване на внушения и манипулиране на истината чрез коментари в социалните мрежи и медиите“.

Резултатите от проверката на проведеното лечение в МОБАЛ ще бъдат изнесени в публичното пространство и подробно оповестени.

„Дотогава считаме всички коментари по темата за неуместни и призоваваме обществото, и медиите да оставим разследването на компетентните органи. Изказваме нашите най-искрени съболезнования за тежката и непрежалима загуба на семейството и опечалените близки! Поклон пред паметта на този млад човек“, се казва още в официалното обръщение на търновската болница.

Припомняме, че 19-годишното момче почина в лечебното заведение в края на миналия месец в резултат от инфекция с коронавирус. Оплакванията му са започнали на 7 юли, когато е вдигнал висока температура. Диагнозата COVID-19 била лабораторно потвърдена чрез PCR тест. Приет е в болницата, но състоянието му се е влошило и е преместен в реанимация. На 31 юли умира от двустранна бронхопневмония и остра дихателна недостатъчност.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
j21W

роднина на оцелял 10.08.2020 21:10:50

Да проверяват ковид отделението. лекуват болните в стаи, разделени на мъже и жени. заключени , ходят по малка и голяма нужда в стаята. само сутрин влизат сетра и дежурен специализант оставят им лекарствата и храна, както и продуктите донесени от близките. Няма баня, няма тоалетна, под ключ, не вдигат хелп телефона. Умира пациент от едното легло и въпреки многократните позвънявания, го изнасят чак на сутринта. И това в 21 век. Ако издържиш и ако имаш късмет оцеляваш, ако не или умираш в тази стая или отиваш при Сибила, където пак умираш! Ей тва да проверяват, условията на работа, кой работи, защо никой не вдига или затваря телефона, защо само специализанти се изпращат на първа линия, защо са заключени банята и тоалетната? Знаете ли, че повечето хора след положителен тест и влошено състояние се самозакарват до Пирогов и ВМА, защото знаят как лекуват в Търновската болница. Ясно е, че Мед.одит няма да открие нарушение. От сега се знае! Гарван гарвану, око не вади!

Гост 11.08.2020 12:15:03

За такива пари такива са условията. Вместо да благодариш,че роднината ти е излекуван,ти плюеш.Много важно кой къде пикал и с.ал.Вие какво искате да ви се въртят десетина професори ли.

Lekar 10.08.2020 15:41:14

KAK TOЧНО Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ ЩЕ извършва проверка по случая със смъртта на 19-годишен младеж от Велико Търново, който загуби битката с COVID-19 в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, следа като колегите от ТАЗИ АГЕНЦИЯ не са компетентни за лечението на този тип пациенти. Заставам твърдо зад действията на колегите в сектора по Реанимация към тази болница. Те поне се опитаха да помогнат.....

Гост 10.08.2020 22:34:05

А ти компетентния съгласно кой консенсус лекуваш, сигурно го правиш според знанията и уменията си само. Нито толкова опит имаш, да не говорим за знания и познание за този вирус и лечението му!

Lekar 11.08.2020 09:05:31

Аз за разлика от Вас лекувам!!! ЕVМS cocid 19 protokol Имам достатъчно опит

Гост 11.08.2020 05:30:22

Няма компетентни почти за нищо в тази болница, още по малко за лечение на covid 19. Може да се каже че Сибила е най веща, но когато стигнат при нея вече е късно и в почти всички случаи изхода е летален. Всички лекари са се скатали от страх, някои дори напуснаха. В тези стаи влиза един път на ден само дежурен специализант. Дежури една седмица, получава 1000 лв. Към мизерната си Мин. Заплата. Вярно е че пациентите са под ключ, вярно е че серат и пикаят в кофа, вярно е че няма баня, вярно е че дежурните не вдигат телефони. Организацията на работа е под всякаква критика и мизерията е безобразна. А в инфекциозното отделение на Стара болница, където лежат изчакващите и по леки случаи мизерията е още по голяма. А претенциите на директора и самочувствие му са все едно управлява Пирогов! Всеки що годе интелигентен човек в Търново знае, че не могат да лекуват, че да некомпетентни и в диагностика и лечение и търсят помощ в София и Плевен. Корумпирано ръководство, замесено в далавери с обществени поръчки единствено с фирми на ДПС, наели са адвокат от кантората на Митко Минев, т.е съпругата му. Не случайно, известен с това, че се договаря със съдии и прокурори. . Търсете проблема в примитивната организацията на работа в отделението и в случая в това отделение. Ясно е че от болестта сеумирс, но при тези условия и при това лечение ако изобщо може да се използва думата лечение, вероятността от смърт е голяма. А д-р Сибила М. Е друга бира, тя е добър специалист, но когато пациента стигне до нея, вече е късно. Но нейната сила е в донорството и отделението и е добре оборудвано но както казах там смъртта ти е в кърпа вързана. Така че проблема на болницата е в лошата организация и условия на работа, липса на квалифицирани лекари, страх, авторитарния директор който забогатя като Крез от както е шеф, а преди да стане ползваше автършеф Деним от супера.арогантен мошеник подкрепян от ДПС и масоните, ето още една връзка с кантората на Митко Минев. Между прочем сестра му почина в отделението на Сибила миналата година по ей това време от инсулт. Също нещо интересно инсултите ги лекуват в неврологията на Стара болница,простосмъртните умират там а не при Сибила. Каква ирония да умреш от това което лекуваш ама не в твоето отделение, щото си знаеш как ги оправят там. Д-р Недялков другия известен мафиот вечния шеф на супер мизерната неврология. Мога да разказвам с дни за далаверите и смъртта там. А за тва че на починалото дете му вливаха кръвна плазма принос има Кмета Панов.а не болницата. И ако в тази болница имаше поне един държат лекар като кмета детето поне щеше да е живо и хората нямаше да скат и пишкат в кофа!!!


Всичко за коронавируса
Още новини
Прецизират приложението на някои биологични терапии при улцерозен колит
22.03.2023 17:19:25

Прецизират приложението на някои биологични терапии при улцерозен колит

Две допълнения съдържа проектът на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 15 от 2019 г. з ...

Близо 6000 теста за рак на дебелото черво са направени за половин година безплатен скрининг
22.03.2023 16:45:41

Близо 6000 теста за рак на дебелото черво са направени за половин година безплатен скрининг

5679 теста за рак на дебелото черво са направени по време на програмата „Заедно срещу рака ...
Актуална тема
Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...