Четвъртък, 18 Август 2022
17
март
3

Проф. Ангелов: Над 600 000 лв. са постъпили от дарения

Броят на доброволците в "Александровска" вече наближава 200В момента лекуваме трима болни с коронавирусна инфекция, състоянието им е добро. Това заяви пред БНТ директорът на УМБАЛ „Александровска“ проф. Костадин Ангелов. Той бе категоричен, че опасност за другите болни няма, тъй като пациентите с КОВИД – 19 са изолирани в отделна сграда, а мерките по противоепидемичния режим в лечебното заведение се спазват стриктно. Лекарите, които се грижат за тези болни са под карантина, както е редно, нито един медик не е отказал да ги лекува и е бил до пациентите си постоянно.

 „Искам да благодаря на всички лекари, сестри и санитари в болницата. Нито един от тях не каза: „Не, няма да помогна!“, допълни проф. Ангелов.

Броят на доброволците, изразили готовност да се включат в работата в лечебното зоведение вече е близо 200, стана ясно от думите му. Най-много от тях са студенти по медицина, те ще бъдат повикани, ако броят на болните се увеличи.

Попитан дали в болницата се усеща криза за кадри, проф. Ангелов заяви, че тя не е отсега, но в момента се чувства една вълна на солидарност, което е много необходимо в ситуацията.

„Обаждат се студенти и пенсионирани колеги и заявяват желание да ни помагат. Хората трябва да започнат да се интересуват повече. Надяваме се ваксината да бъде открита скоро и да започне да бъде прилагана“, допълни той.

Директорът на „Александровска“ съобщи, че непрекъснато се увеличават и даренията за лечебното заведение, а това е много положителен знак за доверието на дарителите. Общата сума вече надхвърля 600 000 лв., те са предназначени за медицинска техника и консумативи. Постояанно има обаждания на хора, които искат номер на банкова сметка, за да преведат средства, каза проф. Ангелов.

„Никой няма да бъде лекуван приоритетно, лекарите ще използват апаратурата, закупена с дарения по преценка според правилата на медицината. Ако някой дарител си мисли обратното, то договорът за дарение ще бъде скъсан“, обясни той.

Директорът на „Александровска“ изрази балгодарност към правителството, което взе решение да бъдат дадени по 1000 лв. на работещите медици при извънредната ситуация и уточни, че към момента не знае колко точно са тези хора в ръководената от него болница.       Коментари по темата

Правила на форума за коментари
%@MQ

Гост 17.03.2020 13:44:10

Надяваме се ваксината да бъде открита скоро и да започне да бъде прилагана. Тя не се открива ,а се създава бе, профан .Откриват се само места за послушни директори тутманици. А след 8 месеца, когато бъде създадена и започне да се прилага вие ще сте на кино.

Кронева пр.отдел РЗОК 17.03.2020 11:10:02

По повод писанията на дъщеря ми и зет ми искам да заява; Непознавам третата си внучка Илияна ,която е на около 2 години. Другите си две внучки съм виждала пет или шест пъти ,те съответно са на 15 и 13 години.Имаше период около 10 години,в който не съм ги виждала. Не съм отгледала синът си,а съм го дала на майка ми за около 12 години.Е след което си го взех. Не съм помогнала на дъщеря ми за следването й, нито с пари,нито с гледане на деца. Не съм й помогнала за къщата й искаше ми 7000 лв,не защото нямах,а защото не исках. Мъжът ми по това време вземаше около 300 0лв плюс 1000лв пенсия и аз около 1200 заплата. т.е. приходите ни за месец . Не е вярно,че не съм купила подаръци на внучките си за този период,дадох им старият си телефон плюс две пижами. На сватбата на дъщеря ми не дадох и лев. Като разбрах,че е бременна около 6 месеца преди сватбата,я накарах да направи аборт,но тя отказа.Казах й,че не е толкова страшно и това вече е рутинна манипулация,след това и да няма деца не е проблем,все пак и аз съм осиновена. Дълги години спахме с мъжът ми в различни стай, аз в детската при дъщеря ми,а той в хола.Надежда 3 бл.306,вх.А ап.. 7 Не съм дала на дъщеря ми нито вила,нито дом,нито кола само два анцуга с който отиде да живее при мъжа си през 2001год. (небяха маркови,а от Илиянци еластант и полиестър) Получихме от моят баща нова кола от кореком плюс долари. (човека беше лекар в Либия и каквото изкара ни даде на мен и на Оги). Те ни помогнаха да доплатим апартамента в които живеем,защото ние нямахме пари. Продадох пианото купено от майка ми за горепосочената цел. Майката на Оги ни даде апартамент в Бургас,въпреки,че беше останала сама вдовица и с този апартамент можеше да си помага,въпреки това аз не я обичах и уважавах много. Е вие преценете дали има право да ме мразят децата ми или не. Извинявам се,че написаното не е по темата.

Гост 17.03.2020 10:59:18

Тия очевидни непрофесионалисти щаб ли са са или артисти? Това тяхното се нарича микромениджмънт. Като щаб те трябва да се занимават само със стратегии и координация на ниво страна, област и т.н а не да обясняват как докарали някой с линейка от ЛОМ. Този т.нар генерал трябва да го знае. Това не е да направиш операция и да описваш каво си направил. Стилът им е абсолютно махленски, но за съжаление това им е е нивото: тяхното и на техните господари


Всичко за коронавируса
Още новини
САЩ увеличават запасите от ваксина и лекарство срещу маймунска шарка
18.08.2022 17:50:51

САЩ увеличават запасите от ваксина и лекарство срещу маймунска шарка

САЩ ще увеличат доставките си на ваксина срещу маймунска шарка, като предоставят допълнителни 1,8 ...

Д-р Маджаров: БЛС ще наеме организация, която да консултира методиката по остойностяването
18.08.2022 16:59:16 Надежда Ненова

Д-р Маджаров: БЛС ще наеме организация, която да консултира методиката по остойностяването

БЛС ще участва в работната група за остойностяването на лекарския труд и ще представи изработенат ...
Актуална тема
Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...