Четвъртък, 08 Декември 2022
12
авг
9

РЛК - Велико Търново: Най-важният ресурс, с който лекарите разполагат, е довериетоРайонната колегия на БЛС-Велико Търново  излезе с декларация, в която осъжда начина на водене на предаването Студио Хъ, излъчено по Телевизия 7/8 на 5 август т.г. Според великотърновските медици водещият предаването е използвал обидни епитети и квалификация по адрес на работещите в областната болница, без да цитира факти.

РЛК определя тона на предаването като недопустим и силно повлиян от импулсивната реакция на тежко емоционално травмиран родител. По тази причина, смятат търновските медици, предаването противоречи на нормите на журналистическата етика и основните принципи на обективно поднасяне на информация към обществото.

„Смятаме, че е неетично и тенденциозно предаването да се опитва да отрече общоприети противоепидемични мерки, доказали ефективността си в исторически план“, отбелязват още от РЛК – Велико Търново.

Оттам допълват, че светът е изправен пред ново смъртоносно заболяване, за което няма установени универсални методи за превенция и лечение, а подкопаването на доверието в медиците и лечебните заведения силно ще затрудни работата им.

„Най-неприемливото и укоримото е посочването на конкретни имена на лекари и лечебни заведения, поставяйки под въпрос доверието н професионалните им качества без доказателства“, се казва в декларацията.

Великотърновските медици подчертават, че най-важният ресурс, с който лекарите разполагат в ежедневната битка за здравето на хората е доверието и призовават журналистическата гилдия да се отнася с този ресурс отговорно и с грижата, с които  всеки лекар го прави.

С пълния текст на декларацията можете да се запознаете тук.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
PuMF

Гост 12.08.2020 19:52:56

Гост 11.08.2020 05:30:22 Няма компетентни почти за нищо в тази болница, още по малко за лечение на covid 19. Може да се каже че Сибила е най веща, но когато стигнат при нея вече е късно и в почти всички случаи изхода е летален. Всички лекари са се скатали от страх, някои дори напуснаха. В тези стаи влиза един път на ден само дежурен специализант. Дежури една седмица, получава 1000 лв. Към мизерната си Мин. Заплата. Вярно е че пациентите са под ключ, вярно е че серат и пикаят в кофа, вярно е че няма баня, вярно е че дежурните не вдигат телефони. Организацията на работа е под всякаква критика и мизерията е безобразна. А в инфекциозното отделение на Стара болница, където лежат изчакващите и по леки случаи мизерията е още по голяма. А претенциите на директора и самочувствие му са все едно управлява Пирогов! Всеки що годе интелигентен човек в Търново знае, че не могат да лекуват, че да некомпетентни и в диагностика и лечение и търсят помощ в София и Плевен. Корумпирано ръководство, замесено в далавери с обществени поръчки единствено с фирми на ДПС, наели са адвокат от кантората на Митко Минев, т.е съпругата му. Не случайно, известен с това, че се договаря със съдии и прокурори. . Търсете проблема в примитивната организацията на работа в отделението и в случая в това отделение. Ясно е че от болестта сеумирс, но при тези условия и при това лечение ако изобщо може да се използва думата лечение, вероятността от смърт е голяма. А д-р Сибила М. Е друга бира, тя е добър специалист, но когато пациента стигне до нея, вече е късно. Но нейната сила е в донорството и отделението и е добре оборудвано но както казах там смъртта ти е в кърпа вързана. Така че проблема на болницата е в лошата организация и условия на работа, липса на квалифицирани лекари, страх, авторитарния директор който забогатя като Крез от както е шеф, а преди да стане ползваше автършеф Деним от супера.арогантен мошеник подкрепян от ДПС и масоните, ето още една връзка с кантората на Митко Минев. Между прочем сестра му почина в отделението на Сибила миналата година по ей това време от инсулт. Също нещо интересно инсултите ги лекуват в неврологията на Стара болница,простосмъртните умират там а не при Сибила. Каква ирония да умреш от това което лекуваш ама не в твоето отделение, щото си знаеш как ги оправят там. Д-р Недялков другия известен мафиот вечния шеф на супер мизерната неврология. Мога да разказвам с дни за далаверите и смъртта там. А за тва че на починалото дете му вливаха кръвна плазма принос има Кмета Панов.а не болницата. И ако в тази болница имаше поне един държат лекар като кмета детето поне щеше да е живо и хората нямаше да скат и пишкат в кофа!!!

В края на фалшивия ни ПСЕВДОпреход 12.08.2020 13:00:39

7/8 Чалга, Простотия, Пошлост - Отврат!

999 12.08.2020 16:23:05

Или липса на въображение и чувство за хумор, а?

Да да 12.08.2020 13:47:08

Да пием по едно уиски? Какво ще кажете колега?

В края на фалшивия ни ПСЕВДОпреход 13.08.2020 08:20:46

За уискито се обърни към мутрите на Учиндолския, аз пия само с приятели и по повод.

999 12.08.2020 12:36:34

Защо РЛК на БЛС не реагира на откровено неетичното поведение на д-р Сибила Маринова? Как същият управителен съвет би коментирал спорните от етична гледна точка интубации със смъртност над 90%? А кои са исторически доказалите се противоепидемични мерки?

Да да 12.08.2020 12:00:23

Оперативни протоколи да се чете и алчни хора

Да да 12.08.2020 11:59:21

Ако щете пишете и до арменския поп и ходжата! Що не изкарате фактите как вашият член Сибила Маринова участва като анестезиолог в епикризи и оперирани протоколи на неизвършени операции? Я свалете розовите очила и вижте какви са част от хората от нас, включително и наши колеги. Заради шепа крадци и амотслми хора страдат цялото ни съсловие! От истината боли!

Гост 12.08.2020 19:58:56

Мафията в търговията с органи ще брани яко Сибила ?


Всичко за коронавируса
Още новини
Google 2022: Българинът пита как протича омикрон и как да си свали температурата и кръвното
07.12.2022 17:33:47

Google 2022: Българинът пита как протича омикрон и как да си свали температурата и кръвното

„Как протича омикрон?“, „Как да проверя дали съм под карантина?“, „ ...

ЕК ще представлява България при оспорване на допълнителни разходи за COVID ваксина
07.12.2022 17:14:42

ЕК ще представлява България при оспорване на допълнителни разходи за COVID ваксина

Министерският съвет прие проект на протоколно Решение, с което да упълномощи Европейската комисия ...
Актуална тема
Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...