!
Неделя, 21 Април 2024
12
авг
9

РЛК - Велико Търново: Най-важният ресурс, с който лекарите разполагат, е довериетоРайонната колегия на БЛС-Велико Търново  излезе с декларация, в която осъжда начина на водене на предаването Студио Хъ, излъчено по Телевизия 7/8 на 5 август т.г. Според великотърновските медици водещият предаването е използвал обидни епитети и квалификация по адрес на работещите в областната болница, без да цитира факти.

РЛК определя тона на предаването като недопустим и силно повлиян от импулсивната реакция на тежко емоционално травмиран родител. По тази причина, смятат търновските медици, предаването противоречи на нормите на журналистическата етика и основните принципи на обективно поднасяне на информация към обществото.

„Смятаме, че е неетично и тенденциозно предаването да се опитва да отрече общоприети противоепидемични мерки, доказали ефективността си в исторически план“, отбелязват още от РЛК – Велико Търново.

Оттам допълват, че светът е изправен пред ново смъртоносно заболяване, за което няма установени универсални методи за превенция и лечение, а подкопаването на доверието в медиците и лечебните заведения силно ще затрудни работата им.

„Най-неприемливото и укоримото е посочването на конкретни имена на лекари и лечебни заведения, поставяйки под въпрос доверието н професионалните им качества без доказателства“, се казва в декларацията.

Великотърновските медици подчертават, че най-важният ресурс, с който лекарите разполагат в ежедневната битка за здравето на хората е доверието и призовават журналистическата гилдия да се отнася с този ресурс отговорно и с грижата, с които  всеки лекар го прави.

С пълния текст на декларацията можете да се запознаете тук.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
KsT5

Гост 12.08.2020 19:52:56

Гост 11.08.2020 05:30:22 Няма компетентни почти за нищо в тази болница, още по малко за лечение на covid 19. Може да се каже че Сибила е най веща, но когато стигнат при нея вече е късно и в почти всички случаи изхода е летален. Всички лекари са се скатали от страх, някои дори напуснаха. В тези стаи влиза един път на ден само дежурен специализант. Дежури една седмица, получава 1000 лв. Към мизерната си Мин. Заплата. Вярно е че пациентите са под ключ, вярно е че серат и пикаят в кофа, вярно е че няма баня, вярно е че дежурните не вдигат телефони. Организацията на работа е под всякаква критика и мизерията е безобразна. А в инфекциозното отделение на Стара болница, където лежат изчакващите и по леки случаи мизерията е още по голяма. А претенциите на директора и самочувствие му са все едно управлява Пирогов! Всеки що годе интелигентен човек в Търново знае, че не могат да лекуват, че да некомпетентни и в диагностика и лечение и търсят помощ в София и Плевен. Корумпирано ръководство, замесено в далавери с обществени поръчки единствено с фирми на ДПС, наели са адвокат от кантората на Митко Минев, т.е съпругата му. Не случайно, известен с това, че се договаря със съдии и прокурори. . Търсете проблема в примитивната организацията на работа в отделението и в случая в това отделение. Ясно е че от болестта сеумирс, но при тези условия и при това лечение ако изобщо може да се използва думата лечение, вероятността от смърт е голяма. А д-р Сибила М. Е друга бира, тя е добър специалист, но когато пациента стигне до нея, вече е късно. Но нейната сила е в донорството и отделението и е добре оборудвано но както казах там смъртта ти е в кърпа вързана. Така че проблема на болницата е в лошата организация и условия на работа, липса на квалифицирани лекари, страх, авторитарния директор който забогатя като Крез от както е шеф, а преди да стане ползваше автършеф Деним от супера.арогантен мошеник подкрепян от ДПС и масоните, ето още една връзка с кантората на Митко Минев. Между прочем сестра му почина в отделението на Сибила миналата година по ей това време от инсулт. Също нещо интересно инсултите ги лекуват в неврологията на Стара болница,простосмъртните умират там а не при Сибила. Каква ирония да умреш от това което лекуваш ама не в твоето отделение, щото си знаеш как ги оправят там. Д-р Недялков другия известен мафиот вечния шеф на супер мизерната неврология. Мога да разказвам с дни за далаверите и смъртта там. А за тва че на починалото дете му вливаха кръвна плазма принос има Кмета Панов.а не болницата. И ако в тази болница имаше поне един държат лекар като кмета детето поне щеше да е живо и хората нямаше да скат и пишкат в кофа!!!

В края на фалшивия ни ПСЕВДОпреход 12.08.2020 13:00:39

7/8 Чалга, Простотия, Пошлост - Отврат!

999 12.08.2020 16:23:05

Или липса на въображение и чувство за хумор, а?

Да да 12.08.2020 13:47:08

Да пием по едно уиски? Какво ще кажете колега?

В края на фалшивия ни ПСЕВДОпреход 13.08.2020 08:20:46

За уискито се обърни към мутрите на Учиндолския, аз пия само с приятели и по повод.

999 12.08.2020 12:36:34

Защо РЛК на БЛС не реагира на откровено неетичното поведение на д-р Сибила Маринова? Как същият управителен съвет би коментирал спорните от етична гледна точка интубации със смъртност над 90%? А кои са исторически доказалите се противоепидемични мерки?

Да да 12.08.2020 12:00:23

Оперативни протоколи да се чете и алчни хора

Да да 12.08.2020 11:59:21

Ако щете пишете и до арменския поп и ходжата! Що не изкарате фактите как вашият член Сибила Маринова участва като анестезиолог в епикризи и оперирани протоколи на неизвършени операции? Я свалете розовите очила и вижте какви са част от хората от нас, включително и наши колеги. Заради шепа крадци и амотслми хора страдат цялото ни съсловие! От истината боли!

Гост 12.08.2020 19:58:56

Мафията в търговията с органи ще брани яко Сибила ?


Всичко за коронавируса
Още новини
Южна Корея: Правителството даде крачка назад в спора за увеличения прием на студенти по медицина
20.04.2024 13:36:54

Южна Корея: Правителството даде крачка назад в спора за увеличения прием на студенти по медицина

Правителството на Южна Корея обяви компромис в плановете си за реформа в здравния сектор в опит д ...

Проф. Петкова: От тази година НЗОК ще заплаща кислородотерапия и у дома
20.04.2024 12:44:41

Проф. Петкова: От тази година НЗОК ще заплаща кислородотерапия и у дома

Готова е амбулаторната процедура, по която българските пациенти с дихателни проблеми ще имат дост ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...