Събота, 17 Април 2021
10
авг
4

Регистрираха COVID-зараза в Център по хемодиализа в Добрич, няма да го затварятПациенти и медицински персонал в частен център за хемодиализа в Добрич са положителни на заболяването COVID-19, съобщи БНР. Центърът се намира в сградата на Втора поликлиника в града. Днес е била извършена реорганизация на работата на центъра, за да продължи дейността му. Осигурен е самостоятелен вход за всички пациенти, за да не се смесват потоците.

11 от 25-мата пациенти на хемодиализния център са дали положителен резултат за коронавирусна инфекция. Заразени са и четирима души от персонала, включително и управителят. Пациентите са без клинични прояви и засега нямат нужда от лечение в здравно заведение, съобщи управителят на Втора поликлиника в Добрич, където се помещава диализният център, д-р Валери Веселинов.

По думите на д-р Веселинов проблемът е в невъзможността Центърът по хемодиализа да преустанови дейността си, тъй като тя е животоподдържаща за пациентите му.

В самия диализен център също разполагат с отделно помещение, където работят само с COVID- позитивните пациенти, допълни д-р Веселинов.

Предприети са и всички мерки по дезинфекция на помещенията и апаратурата.

През последното денонощие новите случаи на COVID-19 в Добрич са 7, двама са починали. Настанените за лечение в МБАЛ Добрич са 27 пациенти, двама са в Отделението по анестезия и интензивно лечение.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
n#YE

не е Гешев 11.08.2020 09:06:08

ЧАСТЕН център за хемодиализа в Добрич Е РАЗСАДНИК НА КОВИД 19. А има ли частна болница в София с приети пациенти с КОВИД-19?

Гешев 10.08.2020 23:31:02

Ей гъзАнгелов, в Европа намалиха карантината от 14 на 10 дни при положителен PCR тест! Нещо да кажете по въпроса от Министерството на Безхаберието,а?! Или по важно е да си осигурите гласоподавателите за изборите, педал жалък!

Гешев 10.08.2020 23:31:01

Ей гъзАнгелов, в Европа намалиха карантината от 14 на 10 дни при положителен PCR тест! Нещо да кажете по въпроса от Министерството на Безхаберието,а?! Или по важно е да си осигурите гласоподавателите за изборите, педал жалък!

Гешев 10.08.2020 18:50:23

За съжаление българските пациенти не случиха не само на управници, но и на откорвенни убийци в здрвеопазването / пример гъзАнгелов и Минетчийски с идиотските им послания и действия/ Какво имам в предвид: България е единствеата страна в Европа, където за приемане в болница или за инвазивна процедура не се иска PCR тест! България е единствената страна в Европа, където не се изследва поголвоно медицинския персонал в болниците с PCR и anti-body test, за да се прецени кой може да работи и кой не в рискова среда! България е единствената страна, където епидемия се финансира през Здравна Каса, а не директно от държавата! Бъгария е единствената страна в Европа, където персонала не минава специално обучение за работа в условия на Covid-19 - от носенето на предпазни средства до алгоритмите на лечение! Не ми е известно на пациенти с Covid-19 в България да се изследва рутинно D-dimer, да е прилага лечение комбинация от антикоагулантна терапия, стероиди, антибитици плюс индивидуалнен режим на репиратор за подпомагане на дишането - не интубация, обръщане на пациентите през 4 часа в реанимация в различни положения включително по корем , рутинен скенер на бял дроб и изследване на фекален калпротектин! За мерките за разхлабване да не говорим - пълна липса на план и цели на разхлабването им! В резултат: изолация на страната от останалите европейски страни под формата на карантина и задължителен PCR test, "окотяване" на по-голяма част от лекарското съсловие в резултат на намалели приходи, липса на адекватни ресурси и среда на за лечение на пациентите и за капак - начело на здравеопазването абсолютни профани и ибрикчии на Тиквопитека и Шиши! Бедни ми български пацент - кой мож а се спаси в чужбина, кой не - да оцелява както може! Мутрите, комунетата и ченгетата на съд в България за геноцид към собственя си народ!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Николай Петров: Хемофилията не е опасна, когато се лекува
17.04.2021 10:58:51 Елена Цветкова

Николай Петров: Хемофилията не е опасна, когато се лекува

Николай Петров е на 25 години от Перник и има генетичното заболяване хемофилия, свързано с ли ...

2126 са новите случаи, починалите са 121
17.04.2021 10:04:45

2126 са новите случаи, починалите са 121

2126 са новодиагностицираните с COVID-19 лица в България през изминалото денонощие, което е близо ...
Актуална тема
Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците
11.12.2020 14:48:07 Полина Тодорова

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците

Епидемията от COVID-19 вече месеци наред властва над света, погубвайки хиляди животи, но и изправ ...