• 21
  02
  2017
  Полина Тодорова zdrave.net
  Системата на здравеопазването се нуждае от „редизайн“, обяви служебният здравен министър и вицепремиер д-р Илко Семерджиев преди седмица, с което потвърди готовността си за сериозни промени в сектора. Безспорно, такива са крайно необходими, единодушни са и съсловните организации в бранша, и пациентите ...
 • 14
  11
  2016
  Полина Тодорова zdrave.net
  Цялостна реформа в сферата на здравеопазването – такава заявка даде Петър Москов, поемайки поста здравен министър преди почти две години. Управлението му до момента доведе до създаване на основа за значителни промени в сектора.
 • 02
  11
  2016
  Полина Тодорова zdrave.net
  След като през последните седмици въпросът за дефинирането на понятието медицинска грешка беше повдигнат от Българския лекарски съюз и от Агенция „Медицински одит“, темата влезе във фокуса и на юристите, занимаващи се с казуси от сферата на здравеопазването.
 • 26
  07
  2016
  Надежда Ненова zdrave.net
  Нов начин на остойностяване на лекарския труд и медицинските услуги предстои да предложат от Министерството на здравеопазването през есента на тази година. Новината изтече след среща на ръководството на БЛС с представители на МЗ в края на юни.
 • 03
  06
  2016
  Надежда Ненова zdrave.net
  Самолечението на пациентите, продажбата без рецепта на антибиотици в аптеките, ненужното предписване на антибиотици от лекарите, без да са направени необходимите изследвания и използването на големи количества антибиотици в селското стопанство водят до повишена микробна резистентност.
 • 21
  01
  2014
  Бойко Бонев zdrave.net
  Всяка година стотици лекари и медицински сестри напускат България и започват работа в по-богати страни от Европейския съюз. Това явление, което се наблюдава вече близо десетилетие, явно се е превърнало в нещо толкова нормално, че този неприятен за българската здравна система процес като че ли все по ...