Сряда, 12 Август 2020
06
май
4
 

БЛС-Сливен с остра реакция срещу твърденията за неправилно боравене със защитни средства

Сряда, 06 Май 2020 | 09:41:00
4

Районната колегия на БЛС в Сливен категорично отхвърли твърденията на здравните власти, че медиците не знаят да боравят с лични предпазни средства. В понеделник от РЗИ-Сливен обявиха, че от самото начало на пандемията екипите имат предпазни сре

Районната колегия на БЛС в Сливен категорично отхвърли твърденията на здравните власти, че медиците не знаят да боравят с лични предпазни средства.

В понеделник от РЗИ-Сливен обявиха, че от самото начало на пандемията екипите имат предпазни средства, но медиците са ги ползвали неправилно. Първите структури, които били осигурени с лични предпазни средства били Центърът за Спешна помощ, Спешно отделение и двете отделения, които работят с инфекциозно болни. „Не е имало случай за липса на лични предпазни средства на тези места. Опасяваме се, че е неправилно боравене с личните предпазни средства-дали при свалянето или по време на работа“, каза директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова, цитирана от bTV. 

„УС на РЛК Сливен изразява своето категорично несъгласие с оповестената версия по отношение  причините за големия брой установени случаи на заразен медицински персонал с COVID 19 в Инфекциозно отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Медицината е точна наука и борави с факти и доказателства, а не с предположения и догадки“, се казва в позицията на районната колегия, подписана от председателя й д-р Богдан Сотиров.

„Напомняме, че водим битка с противник, за който се знае твърде малко. Времето на експозиция и високорисковата среда на работа на медиците в Инфекциозно отделение ги подлага на много по-голям риск. Персоналът в отделението не работи там от вчера, обучен е да лекува пациенти с инфекциозни болести, някои от които многократно по-опасни от COVID 19“, пише още д-р Сотиров.

По думите му инфекциозно отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ е най-голямото в областта, като до момента в него са лекувани около 40 от общо 53 болни за Сливенска област.  В отделението и в болницата се лекуват пациенти не само от Сливенска област, а също и от областите Ямбол, Стара Загора, Бургас.

„В момент когато здравната система е подложена под огромен натиск е неуместно да се създава внушение в обществото, че медиците не знаят да боравят с лични предпазни средства. Това е предпоставка за формиране на недоверие към системата и създава затруднения при изпълнение на задачите. Подобни предположения имат деморализиращ ефект върху персонала в момент когато млади лекари доброволно отиват да работят в отделението. Началникът на  отделението до момента носи основната тежест по отношение  организацията на диагностичния и лечебен процес на пациентите с COVID 19,  по никакъв начин не е будила съмнение в професионалните си и организационни качества и заслужава единствено адмирации“, пише д-р Сотиров.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Wb9Z

БЛС-Въоръжено Крило 07.05.2020 08:58:01

Личните предпазни средства от типа N95 не предпазват никого. Eдинствено N100 или такива със сменяеми филтри N100 или P100 сложени на цялолицева маска. Да не говорим за тъпотията -костюм за многократно използване. Нито една бяла страна на ползва такива компромисни средства с които Тиквата се гордее. Нека чуем ,коя страна е купила неговите костюми за многократно ползване. Ако са под 30 евро за бройка със сигурност се ползват ЕДНОКРАТНО, ако някой ги е купил въобще, колкото струват професионалните предпазни облекла на Dupont и 3M. И гадната ,нагла тиквокомунистическа власт, кога ще осигури ЛПС за личните лекари, които ето се налага да ходят по социални домове и да преглеждат заболели …?

Godt 06.05.2020 09:51:45

Тия от РЗИ май нещо се опитват да ни цакат! Да не забравят, че са неуспяли калинки и да си знаят мястото!

Гост 07.05.2020 10:05:58

Излиза, че проблемът на давящите се е само техен личен проблем и сами са си виновни, че са избрали професията "медицински работници", с много по-малки заплати даже и от общите работници в строителството! Аз предлагам да ги включим в класификатора на длъжностите в графата като "медицински чираци", така напълно ще отговарят на "достойното" заплащане и безплатните аплодисменти които получавата сега!! А ония заразените поради липса, особено в началото на ЛПС, с каквито трябваше да ги осигури държавата, за да си изпълняват задълженията си, кучета ги яли бе, ще ги заменят я с китайци, я с виетнамци или може би филипинци, кво толкоз, нали са положили Хипократова клетва, казах!

В края на фалшивия ни ПСЕВДОпреход 06.05.2020 16:13:42

РЗИ забиха нож в гърба на лекарите, после се чудете откъде идва цялата мръсотия и медийна пошлост, наглост, арогантност и мерзост!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Д-р Борис Таблов: Лечението, приложено на момчето в Търново, не е експериментално
12.08.2020 17:24:34 Надежда Ненова

Д-р Борис Таблов: Лечението, приложено на момчето в Търново, не е експериментално

„Лечението, което е приложено на момчето от Велико Търново, не е експериментално. Както за ...

Над 3 млн. лв. е платила НЗОК от началото на март до 31 юли за COVID-пациенти
12.08.2020 17:04:16

Над 3 млн. лв. е платила НЗОК от началото на март до 31 юли за COVID-пациенти

Над 3 млн. лв. е платила НЗОК от началото на март до 31 юли за COVID-пациенти, става ясно от спра ...
Актуална тема
С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)
16.07.2019 17:33:30 Надежда Ненова

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)

Повече здравни фондове ще разпределят парите, с които в момента борави НЗОК. Запазва се и доплаща ...