!
Четвъртък, 25 Април 2024
06
ноем
29
 

Изпитната работа на д-р Радислав Наков може да бъде преразгледана

Моите академични постижения са видими и е много съмнително да не съм се представил добре, каза онкоболният лекар

Сряда, 06 Ноември 2019 | 12:03:40
29

Изпитната работа на д-р Радислав Наков от конкурса за асистентско място в Катедрата по гастроентерология на МУ-София може да бъде преразгледана. Това заяви деканът на Медицинския факултет в МУ-София проф. Иван Митов пред Нова телевизия. Д-р Наков

Изпитната работа на д-р Радислав Наков от конкурса за асистентско място в Катедрата по гастроентерология на МУ-София може да бъде преразгледана. Това заяви деканът на Медицинския факултет в МУ-София проф. Иван Митов пред Нова телевизия. Д-р Наков обяви вчера в емоционален пост в социалната мрежа, че не бил е одобрен в конкурс за асистенти. По думите му официалният мотив е, че не се е представил добре на изпита, но реално това е станало, защото в момента той е пациент, а не лекар.

„Пред различни хора в клиниката е намеквано, че мястото на хора с лимфом, каквато е моята диагноза, не е в клиниката. Не е да преподават, а трябва да се лекуват като пациенти. Това е изтъквано като причина аз да не мога да продължа моята мечта и кариерно развитие“, потвърди и пред Нова телевизия д-р Наков.

„Относно твърденията, че не съм се представил добре на изпита, това е единственият аргумент, който те могат да поставят. Това обаче изглежда много съмнително, дори за неутралния зрител, защото моите академични постижения през последните пет години са видими”, допълни кандидатът за асистент.

Д-р Наков уточни, че комисията е била информирана за здравословното му състояние, тъй като документите за кандидатстване се придружават от медицинско свидетелство. „Според правилника на МУ-София това е един от изискуемите документи. Аз съм го подал и е наличен в Клиниката по гастроентерология. Там пише, че имам клетъчен лимфом. От прегледите за медицинско става ясно, че съм клинично здрав, с оглед на това, че в момента нямам остро заразно заболяване, няма никаква медицинска причина да не се явя на изпит и ако бъда класиран за мястото няма проблем да извършвам съответната дейност. След това комисията ми е издала протокол, на който пише, че документите са ми изрядни и аз съм официално допуснат по дадените документи за изпит”, каза д-р Наков.

„Изпитът се води от комисия и дискриминация от факултета и университета е изключена. За проблема знаем от вчера на обяд. Д-р Наков не е подал никаква жалба или искане, за да може ние да реагираме. Писмените работи са налице в катедрата и могат да бъдат прегледани отново от комисия, каквато факултетното и университетско ръководство назначи. Нека д-р Наков да реагира и във факултета, не само пред медиите”, уточни проф. Митов.

„Подготвям такива молби и ще ги подам”, каза д-р Наков.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
WBZm

Истината 13.11.2019 07:11:43

Нагъл, та дрънка!

алба 10.11.2019 22:30:58

Изключително нагло поведение -да използваш заболяването си за да се облагодетелстваш.Фенотипно неприятен с болни амбиции тип!

Гост 08.11.2019 12:09:12

Наглец! Не те ли е срам да се възползваш от заболяването си по този начин?

Гост 08.11.2019 11:35:22

"Изпитната работа на д-р Радислав Наков може да бъде преразгледана" Дайте на баща му да я преразгледа!

Д-р Ох Боли 08.11.2019 10:46:08

Добре познаваме отровната атмосфера царуваща в ИСУЛ и в Клиниката по Гастроентерология в частност. И за това отговорност не носи само Борето. Носи отговорност и Данчо, и Люси и Пламен... Наистина е тъжно, че Радислав се възползва от заболяването си по този начин. Естествено, пожелаваме му успех и скорошно оздравяване! Но Борето, можеше да го направи много по-елегантно: да го допусне до писмения изпит и да го скъса на устния. Много добре познавам Радислав. Той е от хората, които ще минат през теб, като валяк и няма да се обърнат назад. Безпардонност, наглост и фрапираща самовлюбеност-това са качества видни след 5 минутен контакт с неговата млада особа. Всички РИХАБИЛИТИРАНИ лица от Гастрото на ИСУЛ, могат да са много горди, че произвеждат такива млади кадри. Стават точно тяхно копие! Проблема не е само в Борето и СИЕ, но и в Наков. Интересно е самовъзхваляването и самоизтъкването му и в трите национални медии. Обаче нито Маркус Пек, нито Фокенс, нито Дигнас, нито Нюсъм, нито Неро, които са безспорни авторитети в Гилдията, се самофишират по този безпардонен начин. Защото са умни. Защто за тези великани в Гилдията говорят другите колеги от Гилдията. И то с уважение, което безспорно заслужават. А за Наков-младши говори само той-сам за себе си... Аз бих попитал Наков, ако е толкова кадърен, защо иска да се зарови в тази отровна атмосфера, в този коптор, наречен ИСУЛ, който трябва да се затвори като болница, тъй като там свободно виреят хлебарки? Радислав, съветвам те да потърсиш развитие извън България! Но може би си прав-по добре-първи на село, от колкото втори в Рим /перефразирам Цезар/... А и на Запад няма да толерират твоето поведение-нито човешкото ти поведение, нито колегиалното ти държание. Тези колеги, които са имали нещастието да се докоснат до Гастрото на ИСУЛ, разбират за какво им говоря... За лекарската преценка и прецизност на Радислав нама да коментирам. В ИСУЛ ги учат само да четат, но не и да преглеждат пациентите или да размишляват клинично. Интересен ще ми е развоя на събитията. Но, както се казва: Гарван-гарвану, оконо не вади. Съмнявам се, че ако има нова комисия, тя ще бъде на различно мнение от мнението на Борето и СИЕ. И накрая един съвет към Борето: Боре, изпипвай си нещата по-добре. Нали уж все те следят и все се опитват да ти правят комплоти и заговори? Този път Боре, сам си си виновен! А на Д-р Наков-младши, пожелавам успех и скорошно оздравяване!

Гост 08.11.2019 14:40:40

Това, което си написал, се отнася за 90% от болниците в страната, вкл. частните. А за Радислав не се тревожи - той никога няма да потърси развитие извън страната. Първо, защото там го няма тати, и второ - защото там дървени философи не им трябват - трябват им черноработници!

Гост 08.11.2019 11:13:19

Много точно!

d-r 07.11.2019 19:42:27

Жалко за тази отровна атмосфера, царуваща в ИСУЛ.Уважавам всички там, но не мога да приема толкова злоба и лоша енергия в училището за всички гастроентеролози в България. Има нещо ненормално в това да хабят огромна енергия в междуособици, вместо да я използуват за наука и обучение на младите гастроентеролози.

Кукуригу 07.11.2019 14:16:17

Мен пък ме уволниха от работа, защото искам да стана майка, а не да бъда робиня. Грешката ми е, че преди няколко години не направих всичко възможно, за да мигрираме с половинката, а останахме тук и се вкарахме в порочния кръг инсеминации, ин витро и вече е късно да мигрираме ако искам децата ми да носят и моя генетичен материал, а не да са от донорски яйцеклетки. И всичко това го правим със средностатистическа заплата, която получава половинката и доходите ми от граждански договори, които не са сигурни и не са надеждни. И за мен това наистина е дискриминация и затова съдя МЗ и фонда за асистирана репродукция и смятам да стигна до края, ако се наложи и в Страсбург, защото това отдавна за мен не е държава, с пародия на такава. Така че спасявайте се в чужбина докато е време, тая "държава" и властимащите тиквеници не си заслужават нито вашето време, енергия, личен живот, устройте се докато можете далеч от тук.

!!! 07.11.2019 09:42:59

Не се лекува в тази болница. Това е инсинуация!!!

Патриот-майтапчия 06.11.2019 21:20:49

Абе Здраве.нет, я пуснете още 4-5 "статии" за тоя д-р Наков до довечера, а? A къде е мнението на другата страна по въпроса?

Гост 06.11.2019 20:41:55

С искането за преразглеждане на изпитната работа, д-р Наков ще си вкара голям автогол. Защото за евентуалните заключения на комисията има само два варианта: Първи вариант - потвърждава се решението на изпитната комисия, при който д-р Наков просто ще е аут от професията. Втори вариант - отменя се решението на комисията и се насрочва нов конкурс с нова комисия, което пък ще е подигравка с уважаваните хабилитирани преподаватели, участвали в първия конкурс. Аз залагам на първия вариант: не вярвам проф. Митов да се подиграе с решението на трима авторитети и доказани професионалисти.

Гост 06.11.2019 18:03:33

Безпардонна наглост! При това две национални телевизии му отразиха претенциите, като нарушиха основното журналистическо правило да се даде дума и на другата страна (и zdrave.net също)! Съжалявам за сегашното му заболяването, но ми се струва, че той отдавна страда от друга, много по-тежка болест, обект на психопатологията!

Солидрен 06.11.2019 20:41:23

Ако Наков бе от моята Колегия, веднага бих сезирал етичната комисия за поведението му уронващо престижа на лекарското съсловие ...

Гост 06.11.2019 19:48:48

Това оплакване е писано под диктовката на геят-директор на Алексндровска болница - Костадинка Ангелова. Той е менте доцент, менте директор и менте хирург. Доскоро ближеше задните части na Цветан Цветанов и благодарение на това му е досегашното кариерно развитие. Целенасочено му е диктувал какво да пише за да злепостави определени хора от Медицински университет-София.

Гост 06.11.2019 20:35:13

За шест години това менте-директор е изхарчило над 20 милиона лева за "ремонт" на Александровска болница, а медицинският персонал и пациентите ходят с каски, защото върху главите им падат "ремонтирани" стени и тавани. И сега пак си точи зъбите на нови 8,5 милиона за ремонт на "ремонта".

Гост 06.11.2019 19:54:02

Пич, ходи на психиатър и си пий редовно хапчетата. Аман от психопати

Гост 06.11.2019 20:28:45

Прав си, че геят-директор Костадинка Ангелова е менте отвсякъде, но трябва да му се признае задкулисното му умение да доносничи и да топи невинни хора.

Бесен 06.11.2019 17:26:41

Следя дейността на д-р Радислав Наков от поне 7 години . Съболезнования за заболяването му. Но за 40 годишната си практика съм се нагледал на свръхамбициозни колеги, които са готови да минат през трупове само и само да достигнат до определени постове. Не му прави чест, че с медийните си изяви уронва престижа на уважавано лечебно заведение. Нещата ми се изясниха още повече като прочетох и коментара на Гост 06.11.2019 11.20.17

Гост 06.11.2019 13:44:20

Ето линк към мнението на проф. Владимиров, председател на изпитната комисия: https://offnews.bg/zdrave/diskriminiran-li-e-onkobolniat-lekar-kojto-se-e-iavil-na-konkurs-za-a-714891.html

Гост 06.11.2019 13:42:51

Интересно, дали деканът на Медицинския факултет, би преразгледал изпитната работа на някой, на който баща му/майка му не са доценти или професори в МУ?

минаващ 06.11.2019 17:01:02

Как ли пък не! Те са винаги красиви и много, ама много умни! Да не са им уроки!!!

Обикновен лекар 06.11.2019 14:10:19

Не, разбира се.

лекар 06.11.2019 13:42:33

Хубаво, че се намират колеги да кажат истината! И е жалко, че млади, новозавършили лекари, деца на доказани колеги имат такива, меко казано странни прояви и манталитет.

Запознат 06.11.2019 13:27:58

Само факта, че се е снимал на фона на друга болница, говори достатъчно за него!!!

чукча 06.11.2019 13:35:57

Не той се е снимал, а журналистът по време на интервюто от днес по тв - д-р Наков е пред болницата, в която е на лечение в момента.

Запознат 06.11.2019 15:35:11

Само дето не е на лечение в тази болница......

Гост 06.11.2019 12:20:17

Това не отговаря на истината. Той работи при нас 6 години, явява се два пъти на конкурс. Комисията е обективна. Това е ненаказано добро. Ние го назначихме на работа като специализант веднага - в деня, в който изтича назначението му в болницата. Баща му е наш колега. Два пъти след това се явява на конкурс. Комисията е вечно на едно и също мнение, тя е провела всички конкурси с всички асистенти. Но това е човек, който иска с болестта си да започне работа. Като знае, че е болен и ние ще му направим услуга... колега е, никога няма да го изоставим. Няма нормална логика, според която грешката да е при нас. Целта е да се постави комисията в състояние да си затвори очите за нещо, което не е така. Не искам да го коментирам. Казал съм още на бащата, той дойде да говори през лятото - нека да се излекува, всичко е в негова полза. Той има два сайта заедно със сина на професор от Ушна клиника, който дойде онзи ден, в петък да ме заплашва и да ми дава ултиматум до понеделник сутринта да променя мнението си, за да стане Наков асистент. Ако не, съм щял да имам проверки, разправии, да ми станел черен животът, такива неща. Сега научавам, че е син на наша колежка. Те са съсобственици на два сайта. Не съм против, ако той си положи изпита както трябва, аз не съм сам в тая комисия. Всичко е законно. Това са нечестни и грозни неща. Нямам нищо против детето, но пътят е един – конкурсен изпит за асистент, защото хората трябва да са грамотни"." Проф. Владимиров е категоричен, че кандидатът не е бил одобрен, защото не е показал достатъчно добро ниво на изпита. "Не е допуснат до устния изпит. Той и още един колега, който завърши преди една година в Плевен. Два месеца преди да се обяви конкурсът, през лятото, казва: "Ако не ме вземат, ще имат големи проблеми с мен". Това рефлектира върху всички болни, защото нажежава настроението на колегите. Каква е тази безцеремонност!? Това са лъжи. Ние не сме против волята на всеки един човек, който си положи изпита, да го вземе. Той ще преподава, той ще стане един ден професор. Но не може един неграмотен човек да претендира. Не може да пишеш неграмотно, да пишеш разпокъсани неща, да нямаш глобално мислене и да искаш да бъдеш лидер в университета. Това е страшно падение за българската цивилизация! Директорът е уведомен. Охраната е заснела поведението на човека изпратен да ме рекетира. Аз съм 37 години лекар в катедрата такова нещо не се е случвало. Това е прецедент." По-късно стана известно, че ректорът на МУ София проф. Виктор Златков е поискал становище по случая от декана на Медицинския факултет чл. кор. проф. Д-р Иван Митов и от председателя на изпитната комисия проф. Владимиров

гост 09.11.2019 01:21:14

Безсрамно е поведението на д-р. Наков, толкова неща се правят в тази катедра, все в негова полза. Стана докторант, пуснаха му дисертацията безпроблемно, стана специализант, дадоха му и специалност, не издържа асистенски изпит миналата година, няма проблем- за да е доволен го направиха хоноруван асистент. Всички хора в тази Клиника само са се грижили за него и до ден днешен и е жалко да хвърляш камъни по учителите си...


Всичко за коронавируса
Още новини
Здравните министри на ЕС: Недостигът на медицински специалисти е съществен проблем
25.04.2024 13:59:06

Здравните министри на ЕС: Недостигът на медицински специалисти е съществен проблем

Недостигът на медицински специалисти беше отчетен като съществен проблем по време на неформалното ...

Курс на тема
25.04.2024 13:16:16

Курс на тема "Неонаталeн/педиатричен съдов достъп" организират в УМБАЛ "Лозенец"

Болница „Лозенец“ организира еднодневен курс на тема „Неонатален/педиатричен съ ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...