!
Петък, 19 Април 2024
23
май
3
 

Началниците на клиники в "Майчин дом" подкрепят ръководството

Няма никакво напрежение сред работещите и пациентите, заяви проф. Асен Николов, национален консултант по АГ

Вторник, 23 Май 2023 | 15:23:28
3

Медицинският съвет на АГ-болницата „Майчин дом“ изрази единодушно подкрепата си към ръководството на лечебното заведение за смяна на началника на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) – д-р Елена Георгиева. Това съоб

Медицинският съвет на АГ-болницата „Майчин дом“ изрази единодушно подкрепата си към ръководството на лечебното заведение за смяна на началника на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) – д-р Елена Георгиева. Това съобщиха от лечебното заведение, във връзка с днешния протест.

Припомняме, че днес синдикат „Защита“ организира протест, като една от причините е смяната на началника на клиниката по анестезиология д-р Елена Георгиева.

Членовете на Медицинския съвет включва ръководителите на всички клиники и структурни звена в лицето на най-утвърдените имена и национални консултанти по акушерство и гинекология, педиатрия и неонатология, онко-гинекология и др като като проф. Асен Николов, проф. Боряна Слънчева, проф. Виолета Димитрова, доц. Румен Димитров, който е и началник Катедра АГ в МУ и др. Те изразиха категоричното си мнение, че не подлагат на съмнение професионалните качества на д-р Георгиева, както и че тя неколкократно е била потърсена, за да й се предложи възможността да остане да работи в клиниката като редови лекар. Но Д-р Георгиева не е хабилитирано лице и по закон не може да изпълнява длъжността началник на клиниката, допълниха от болницата.

Д-р Веселин Дяволов, заместник-директор на болницата посочи, че не може да се подлагат на съмнение работата и нивото на компетентност на болницата и няма никакво напрежение сред колегите. Началникът на най-голямата клиниката по неонатология в страната проф. Боряна Слънчева каза, че всички в тази болница работят в интерес на пациентите и на децата, и биха искали лечебното заведение да продължава да има добро име. Има определени наредби, на които лечебните заведения трябва да отговарят, а „Майчин дом“ има трето ниво на компетентност, припомни тя. По думите й казусът засяга по-скоро личностни проблеми.

Няма напрежение сред работещите, няма проблем нито за постъпващите пациенти, нито за раждащите, нито за предстоящите операции, каза Началник Клиника „Родилна зала“ и национален консултант по АГ проф. Асен Николов. 

Председател на дружеството на столичната колегия на Българския лекарски съюз в „Майчин дом“ д-р Атанас Чернев също изрази подкрепата за решението на Съвета на директорите на болницата. Това е спор, уронващ престижа на болницата, това не е начин за решаване на проблема, допълни той.

"Уточняваме, че престоящият протест е иницииран от малка група медици от клиника КАИЛ заради несъгласие с промяната на заемането на временно изпълняващ длъжността началник на клиниката. Обявен е конкурсът за заемане на длъжността началник на клиниката, като до успешното му приключване длъжността ще бъде изпълнявана от доц. Емил Кържин", се казва още в съобщението от лечебното заведение.

СБАЛАГ “Майчин дом” категорично не приема нагнетяването на напрежение, както сред персонала, така и сред пациентките на Клиниката по анестезиология, единствено с цел лични амбиции, които са в разрез с Закона за лечебните заведения. Желанието на Ръководството на СБАЛАГ “Майчин дом” е работата на клиниката да продължи в конструктивен дух, със запазване на настоящия персонал и повишаване на удовлетвореност на пациентите. От 2017 г. до момента СБАЛАГ „Майчин дом“ ЕАД поддържа положителна тенденция във финансовия си резултат и  запазва стабилно финансово и кадрово положение като водеща институция по майчино и детско здраве в страната благодарение на положените усилия от ръководството на лечебното заведение.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Ys@q

Гост 26.05.2023 08:18:02

Всички началници на отделения са избрани с благословията на директора и обикновено се знае предварително кой ще спечели мястото - наш човек, естествено. Порциите се разпределят според вярността и лоялността с шефа! Ясно като бял ден.

Гост 23.05.2023 20:43:35

Е, как няма да подкрепят ръководството, като са зависими от него.

Гост 23.05.2023 17:53:53

Гарван гарвану око не вади.


Всичко за коронавируса
Още новини
Доц. Антон Тонев: Тенденцията на обръщането на пирамидата на здравната система към извънболничната помощ е необратима
18.04.2024 17:19:20 Надежда Ненова

Доц. Антон Тонев: Тенденцията на обръщането на пирамидата на здравната система към извънболничната помощ е необратима

Развитието на високоспециализираната медицинска помощ в подкрепа на първичната медицинска помощ, ...

УМБАЛ „Канев“ предлага стипендии за бъдещи професионалисти по здравни грижи
18.04.2024 16:57:16

УМБАЛ „Канев“ предлага стипендии за бъдещи професионалисти по здравни грижи

Русенската УМБАЛ „Канев“ предлага възможност за финансиране обучението на студенти по ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...