Събота, 25 Май 2024
01
окт
66
 

Проф. Петко Салчев е назначен за зам.-директор директор на медицинския надзор

Вторник, 01 Октомври 2019 | 14:15:31
66

Със заповед на изпълнителния директор Росен Иванов, съгласувано с министъра на здравеопазването,  проф. д-р Петко Салчев е назначен за заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. От днес, 1 октомври, пр

Със заповед на изпълнителния директор Росен Иванов, съгласувано с министъра на здравеопазването,  проф. д-р Петко Салчев е назначен за заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. От днес, 1 октомври, проф. Салчев ще ръководи  ресора „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството“, съобщиха от ИАМН.

Преди да бъде назначен на настоящата позиция той е ръководил дирекция „Класификационни системи, стандарти и иновации" в Националния център по обществено здраве и анализи.

Проф. Салчев  е бил директор на Регионален център по здравеопазване – София град и директор на Университетска болница „Царица Йоанна". В периода 2003-2005  е  заместник-министър на здравеопазването.

Проф. Салчев е изследовател в секция „Макроикономика“ в Института за икономически изследвания – БАН. Работил е и ръководил Катедра „Социална медицина и здравен мениджмънт" към Медицински университет – София, като е преминал през всички научно-преподавателски степени – асистент, главен асистент и доцент. Дисертацията му е на тема „Ролята на общопрактикуващия лекар в България". Професор е по социална медицина и здравен мениджмънт.

Припомняме, другият зам.-директор на агенцията е Мирослав Мутафчийски. Бившият зам.-директор на РЗОК – Шумен е с ресор „Трансплантации“ и „Международно сътрудничество“.Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Mm4r

До Расим 08.10.2019 20:03:25

Расим, аре стягай още 100 хилки за ДМС, че сме гладни. Искам на 30 октомври в картата пак така солидно да ме захраните. Един от многото гладни надзорници.

Doctor 07.10.2019 22:10:47

Нито един човек в този форум извън тези “служителчета” от одита/ надзора не е защитил полученото ДМС в общ размер от 100 000 лв. Как ли се чувствате непотребни душици? Дали очаквате ново ДМС в края на този месец? Дали Расим ще го плъзнат пиарките и Гигова да напише опровержение в насока, колко много се работи и как тези 100 хиляди са заслужени от служителите???? Дали ще напишат, че работата на тези “душици” не може да се измерва в актове и НП, защото тази агенцив има превантивна функция??? Дали ще напишат, че тези гадни журналисти превратно тълкуват цифрите от здои??? Дали, дали, дали??? Всички отговори дадени по здои приближават Расим към Банишора. Расим, скоро ще те изпратим на бунището на историята, въпроса е колко години ще ти дадът и дали ще повлечеш още някой от заобикалящата те пасмина към Банишора.

Народът каза 06.10.2019 21:37:14

Петко плет плете, през три плета преплита. Плети Петко плети, през пет плета преплитай...

Възмутен 06.10.2019 09:27:06

Защо да не си раздадат? Като им ги дават тези грешни пари, ще си ги разпределят. На медсестрите няма, но за чиновниците има бол. Заради тези дребни 100 душици няма да имаме, нито лекари, нито сетстри БГ. Погребахте здравеопазването дребни чиновнически душички. Как не ви е срам? Калинки, какво толкова сте постигнали, че заслужавате допълнително пари. Сигурен съм, че 5 ст. не сте свършили работа тази година. Спите ли спокойно? Утре за вашите деца няма да има лекари или сестри, или ги изпратитхте и тях в чужбина да не се мъчат тук с простотиите на поколението ви. Раздавайте си и още, до края на годината си разпределете още 300 хиляди. Хапнете си, напълнете си алчните търбуси, а лекари и сестри-кучета ги яли. hb5U

Гост 06.10.2019 10:05:34

Съвършено вярно!

Молещ 04.10.2019 20:31:42

Много ви моля да спрете с простотиите по форумите. Колкото работим толкова. Сега заради вашите писания няма да ни платят ДМС за октомври. Разберете, че заплатите са ни малки и просто само на ДМС разчитаме. Аз не съм шеф и малко вземам, шефовете доста повече вземат. Вижте им тяхното ДМС и заплати. Има хора със заплати и по 3500.

KalinkataAlbanKa 04.10.2019 13:41:40

Към Dr Alban Когато пишете нещо и предоставяте информация си довършвайте изреченията, че с тези многоточия се създава неправилна представа на какъв -кой "бивш" е "снаха". Не е "затворник", нали? А Директор на дирекция в МЗ. Което не означава, че няма други по-неприемливи назначения. Съответно един служител като си върши работата и не получава оооооооогромните ДМС-та, не е загубил дело, не е извършил поръчкова проверка, защо да е недостоен да си работи и да спи с чиста съвест?! Това Ви го обяснявам, за да се сетите уважаеми коментиращи, под статия с какво съдържание коментирате. Като сте недоволни, свободни сте да предложите конструктивни промени- официално до държавните институции, отговорни за нещата, които ви възмущават! И, само между другото, има много по-отчайващ "кадър", назначен в момента на ръководна позиция, но за него никой нищо не споменава. А от него зависи много!

Boss-a 04.10.2019 21:43:36

Лю, по правило в администрацията всички са с връзки. Обаче, има хора с връзки, които не стават за нищо и такива, които са много читави и на тяхните плещи се държи всичко. Разликата между двете групи е в това, че първите ще се пенсионират там където са започнали да работят (ако не ги изгонят), а другите където и да отидат все ще израстват и ще ги уважават. Аз вече съм на години и съм постигнал много неща в живота, но ти като доста по млада от мен се замисли, защо повечето ти колеги работят там (в одита/надзора) от поне 7-8 години и не мърдат никъде? Ще ти отговоря, защото никой, никъде не ги иска и никога няма да ги вземе. Отговори си на въпроса, ти лично колко предложения си имала за работа последните 3 или дори 5 год.? Колкото и да ми твърдиш, че си в одита/надзора заради работата или колегите не е вярно. Ако някой ти предложи работа за 200 лв. отгоре, ще забравиш и работа, и колегите. Та в заключение, проблема ви е че нямате къде да отидете, а дори и да имате, никой няма да ви търпи повече от 6 месеца, щом разбере що за специалисти сте. Мога да ти дам много примери с твой колеги, които са успяли другаде и такива, които не са. Дори две бивши шефки от одита, реално са аут от новото им поприще. Колко време им трябваше на тамошните шефове, за да ги разгадаят що за спецове са-6 месеца. Съжелявам, но това е простата истина. И още нещо-дмс се дава за постигнати резултати. Ти и всичките ти колеги, какво толкова постигнахте, че да е над изискванията заложени в длх и работния план, за да ви се дава дмс?

Я 04.10.2019 16:20:29

ЛА, мислех, че само мен ме отрязаха от ДМС-то. Значи има и други. Дано за това октомври не ме орежат пак.

Гост 04.10.2019 14:54:07

Ха-ха-ха! Много си бил добросъвестен - самата честност, почтеност и принципност, другарю. Та нали ако някой търгне да пише сигнали и да дава конструктивни предложения, всичките над 100 кияци трябва да излязат на улицата в същия миг и ти много добре го знаеш!

Лелелеле 03.10.2019 22:07:54

https://m.zdrave.net/Новини/Мирослав-Мутафчийски-е-назначен-за-зам.-директор-на--Медицински-надзор-/n9496 Коментари: Емил Цонков Велчовски (53 г.) е бивш военен, завършил е ВУ във Велико Търново. Уволни се от армията през 1997 г., за да започне да работи за мафиоти. Беше подсъдим в Министерство на отбраната... Голям подлец. През лятото на 1997 г. участва в атентат срещу неудобен юрист и получи голяма награда от адв. Нели Славейкова Спасова. От този мизерник не може да се очаква нищо добро. Подлец до мозъка на костите и ще умре като подлец. Това място му е подарено. Изпълнява поръчки на бандити. Има брат Валери Цонков Велчовски. Те са от едно врачанско село. Много мръсен подлец, за пари е готов на всичко. Участваше в преследването и заплахите на бандити към почтен юрист през 1997 г. и получи доста пари. Жена му беше архитект-Жужа. Какво разбира един военен от такава работа, не знам. Осъден е от човешките и Божиите закони за престъпленията си.

Гост 03.10.2019 20:50:16

Ти толкова ли си неграмотен, че не знаеш къде се пише пълен и кратък член. На какви проверки ходиш и какви протоколи пишеш! Ама те великите кухи началници ви оставиха най- неграмотните в контрола. Такива послушни неграмотници им трябват за пародията наречена "контрол".

Четящ 03.10.2019 20:36:39

https://m.fakti.bg/razsledvania/413984-v-medicinski-nadzor-si-razdali-100-bona-premia Гледайте коментарите : Директоро , кривист Расим (Росен ИваноФ ) не е ли бил продавач на паспорти като пасивен член на ВМРО-БНД , като какъв и защо е работил като юрист в МО при шкембе войвода от Русе и какво разбира от медицина ? Питам бай Росене ти къде завърши медицина , каква е твоята специалност , следдипломни висококвалифицирани дейности , опит и трудов стаж в специалността имаш ли диплома за здравен мениджмънт ? Имаш ли ценз за заемане на длъжността ? С конкурс ли беше назначен за директор , чичо от МВРО ????

Jurnalist 03.10.2019 14:19:16

Супер добре са се подплатили. Браво Росен, браво Иванов. С бързи и уверени стъпки вървиш към........., абе ти си знаеш накъде. Въпроса е тези дето те подвеждат като Гигито и Сабина какво ще правят???https://mobile.frognews.bg/article/183978/

Dr. Alban 02.10.2019 22:46:16

Като гледам кадрите на баба, как са завладяли здравеопазването ме разтриса. Салчев, протеже в иамн, Светлозара и Иванова също протежета, но в НЗОК. Гигова, доведена от баба още в одита по заслуги. Жената тогава назначена без стаж за началник, но е роднина на правилния човек. Същата с моминска име Пандова има много постижения в ....... Жени се за мъжлето си и от гола като пушка, се започва-имоти, фирми, бизнеси, къщи за гости, европроекти...... Да де, ама решили фемилито да я разкарат от семейната хранилка, че пречела на мъжлето и кеде къде - одита...... Друга фигура е Гърньо. Голям борец за правда, голямо протеже на баба, е разбира се на думи и често по фб, а инак си мишкува и си пази мястото. Тук е важно да споменем и Вельо. Митична фигура, но не може да си надскочи сянката. Да не забравиме и фигурата на УЧР в надзора. По едно време беше деловодител, а сега УЧР, как тежко звучи. То Инспектората и констатира неправомерност при назначенията, но кервана си вървииии..... А тука питането е дали този служител не беше и и.д. шеф на регистрите???? За това утре инфо. Ооо, да не забравим деловодството, едната мома-снаха на....., другата пак снаха на един бивш....... Е, с тези протежета какво да се очаква??? Тук, дори и господ да слезне няма оправия.

Гост 02.10.2019 21:03:15

Г-н Министър Ананиев, наистина ли не разбирате, че е крайно време да се освободите от проф. Златица Петрова? Или, може би, сте подвластен на зависимости, които трябва да останат скрити за широката публика. Последното назначение - на проф. Салчев, очевидно е пряко свързано и с нейната лчиност. Дължите публично обяснение за избора си, най-малкото защото сте политическото лице начело на системата. И в морален смисъл сте длъжен да обясните на хората какво се случва. За да не остава усещането, че сте безсилен пред пошлостта и злото!

Гост 02.10.2019 14:02:59

Каквоти искате пишете, но моето мнение е, че Салчев става и като човек и като експерт. "Матряла" в надзора обаче хич не става. Дано свърши нещо положително

Орисия 02.10.2019 08:58:28

Доказано корумпирана бабет кадрува в Медицинския надзор, а проста секретарка от Иван Рилски в НЗОК

Гост 02.10.2019 08:40:00

Майко, мила! Родна картинка е това!

лекар 02.10.2019 08:22:55

Професор Салчев, защо се унижаваш да заемаш този пост? Може ли да делиш пост с един посредствен провинциалист, който е докаран от подуправителката?! Те не виждат по- далече от носа си! Дълбока провинция е това!!! Пази Боже!

Boss 01.10.2019 23:48:53

Малии, баба си назначи още един човек. Ако някой все още си мисли, че тази структурка ще върши работа на хората много се лъже. Те затънха до уши в простотия и кал, а този още по надолу ще ги повлече. Като махнат Ананиев ще ги закрият тези и това ще да е . Обаче никъде не пише, че това протеже на бабет ще ги командори по 4 часа, а другите 4 ще е в НЦОЗА-та.

Гост 02.10.2019 17:37:45

Не си точен. По Кодекс на труда има право на 8 часа трудов договор в ИАМН плюс още един допълнителен на 4 часа в НЦОЗА. И той ще се възползва, все пак не е далеч от пенсионната възраст, въпреки, че е "академичен кадър". Трябва да си осигури достойни старини, след като е дал толкова много за разцвета на здравеопазването.

Гост 02.10.2019 02:25:43

Не бабет, а маман.

Unknown 01.10.2019 22:56:16

Роска, още ли държиш Гигова там? Ходи ли и поне до къщата за гости, щот другите вече бяха там.

Батко 01.10.2019 22:53:50

Да закриват надзора и това е. Каква пародия, професор ще е замесник на някакъв недоказал се и откровенно провален юрист. Тази агенция юридическо надзор ли е или медициснки, защото няма нищо медицинско в нея. Всички преписки са им провалени и загубени, а ние данакоплатците ги издържаме.

Гост 01.10.2019 22:39:21

ЗЛАТИЦА ПЕТРОВА И ТАНЯ ИВАНОВА СА ПРЕСТЪПНИЦИ! ТОЧКА

Гост 01.10.2019 22:26:15

Съветника е голем - около 140 кг. Как не я забелязват не знам. Ананката да го мисли, Бойче също. Провал!

Гост 01.10.2019 23:01:16

Навремето, когато много от читавите хора напуснаха одита, един готин човек каза една много мъдра мисъл за ИАМО: “ГоУемите ора, победиха голямите умове”. Сега гоУемите ора съветват министеро и резултато е виден, стигнаха дъното и започнаха надолу да копаят.

Гост 01.10.2019 23:30:42

Хубава приказка. Същото важи за всяка една държавна институция у нас.

Гост 01.10.2019 22:22:34

Златица ще го посъветва

Гост 01.10.2019 22:17:32

Как си е стиснал ръчичките слодура - нищо нямо да направи. Хомосексуалист без душа - ще граби колкото може, после ще видим. Слуга

СЗОК 01.10.2019 21:08:10

ЦИГАНЕТО ОЛИНКА ВАСИЛЕВА НЕ САМО ИЗРИТАНА ТЯ Е ЗА ПРОКУРОРИ МАФИОТКА ВЗИМА ПАРИЧКИ НА КУП ОТ ДОКТОРИ И УПРАВИТЕЛИТЕ НА БОЛНИЦИ. НО ДАНА СЕСТРИЧКАТА НА НОНА КАРАДЖОВА СТИГА ЧЕ Е БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ А ТЯ КОМАНДВА НЗОК.

Гост 01.10.2019 21:02:20

Само Петко им липсваше на тия...

Гост 01.10.2019 20:43:36

Таня Иванова и Светлозара Илиева в една нормална държава отдавна щяха да са изритани от администрацията и да търкат наровете из затворите. Но тук е обрулена България и всеки успява да се откупи. Потъването и деградирането е тотално! :( :(

? 01.10.2019 21:51:33

Защо само тези имена? А Ананиев, Жени, Боби, сестри Величкови, Баба, фамилия Гигови, Сабинка. Нали вдички те съсипаха здравеопазването. Жалки душици,.

Четящ 01.10.2019 20:20:24

Аз като гледам какво става в тоя НадЗОР, се хващам за главата. Те част от кадрите на одита са в касата, та и там няма да прокопсат. За съжаление Ананиев ще се похвали с това, че е погребал здравеопазването. На него няма много да му дреме, щот е на 100 години и биологията скоро ще си каже думата, но ние, ние да му мислим. С такива кадри, които не знаят за какво става въпрос, няма как да очакваме нещо нормално. Росен Иванов явно върти някакви сторита с Гигова, та не я разкарал от там. Може ли шефа (Бойко) да ти каже да се отстранят тези с къщите за гости, нашата да седи..... Нека да вярваме, че няма ненаказано добро. Явно ще чакаме отгоре помощ, но ще стане и то скоро.....

Гост 01.10.2019 19:48:43

И Таня Иванова е за там. Дано нещо направят хората

Спец прок 01.10.2019 20:00:54

Ще направим, работим по въпроса, скоро ще е.

Гост 01.10.2019 19:46:46

Съветника Златица не може да заеме никакъв друг пост защото в спец.прокуратурата са я изловили и не може да се оправи

Бабин 01.10.2019 19:55:57

А, как не може??? Платила е някой лев и сега е съветник. Той онзи пенсионер за какво я държи? Да избива кинтите щот иначе гладна ще е жената.

Древен 01.10.2019 19:59:48

Съветник е разбира се. Оправи одита, сега ще оправи и здравеопазването. Такива ценни кадри като тези в одита/ надзора няма никъде. Гледайте само Гигито, Сабинчето, Гърнето, Коларов, Вельо........ С такива кадри соца ще построим.

Гост 01.10.2019 19:44:33

А Златица верно ли е съветник на министърчето?

Пълен член 01.10.2019 20:27:43

Колега или може ми колежке, как може да говорите за ниска професионална подготовка??? Г-жа Иванова ми оправя правописните грешки, пълните членове и др. такива грешки. Е, може да се проваля в контролните производства, но на мен ми оправя правописките. Вярно е че поосра в Пазарджик и на още десетина места, но става жената......

Гост 01.10.2019 19:43:38

Дано да се махнат защото съм възмутен от ниската им професионална подготовка и наглост. Това тук не се търпи вече. Касата не може да ги издържа повече подобни калинки

Гост 01.10.2019 19:39:36

Е как къде - в надзора, там такива ги събират

Запознат 01.10.2019 19:54:22

Как бе ти не знаеш ли? При мъжлето си, щот само там ще в търпят. А иначе пробвa и на още едно место, ама са и чули записите и .......

Гост 01.10.2019 19:38:18

Светла и Таня пишат обяснения за кардиолога в Пазарджшк. За това дуднят как ще напускат. Ама къде, не е ясно

Доктор 01.10.2019 19:27:31

Др. Росен, като гледаш всички безобразия, които стават в надзора как спиш? Спокоен ли си? Някаква юриска без стаж слушаш, някакви пиарки с по около три хиляди заплата държиш направо ужасссс. Ти самия си с почти 5 бона ДМС, дали си ги изработил тези пари? Ако бях на твое място подавах оставка и почвам да бегаммм

Гост 01.10.2019 19:23:37

Танчето Иванова е спазарена за връщане в Надзора, понеже е послушен изпълнител на поръчки от задкулисието. На нейно място, по указание и настояване на секретарката на Дечев от Иван Рилски- Дани, ще бъде трансферирана Олинка Василева, която преди две седмици за нарушения буквално е била изритана от СЗОК. Та това са контролиращите кадри на държавата на бай Онзи.

Гост 02.10.2019 17:49:12

Защо ли..Защо дъщеричката на Олинка работи в Рилски без образование на синекурна длъжност и си клати краката по цял ден

Гост 01.10.2019 18:52:05

Делиормана ще си я прибере. Тя, както е подуправителка, всъщност е в неплатен отпуск като директор на РЗОК-Шумен... А в Шумен си е несменяема.

Гост 01.10.2019 18:12:42

Ананиев кадрува. Статуквото излъчва символ на статуквото. По-хубаво е да ги съберат всички там и да ги закрият отново - този път завина.

Знаещ 01.10.2019 19:13:09

Пускаха я, ама Роската сега ще си я вземе и ще се гушнат. Какво екипче ще направят, направо не мисли....... Гиговица капитан, Сабинчето централен нападтел.....

Гост 01.10.2019 18:02:45

Тая Иванова не я ли пускаха по телевизията с дебелата и ортачка Златица как потулват разни неща:)

Гост 01.10.2019 18:01:11

Свършиха зам.директорските постове. По цял ден каканиже в НЗОК, че ще напуска заради Дечо Дечев. Всички много се надяваме да напусне. Дано си я вземат обратно

Unknown 01.10.2019 17:31:47

Сега чакаме и Т.Иванова да се върне и всичко ще ни е ок. Друг е въпроса, че после ще ни закрият заради некадърност, но ще кретаме дорде ни дават заплатки и дмс. Аз съм пенсионерче и не ми дреме, ама има хорица дето взимат по три хилки месечно о други с къщи за гости. Само дето гостите са наши хора, ама ....... ЕС плаща да не е виновна ...........

Гост 01.10.2019 17:30:28

Заплата 4 хилки и усмивка. Златица Петрова ама в мъжки дрехи. Сега очакваме страхотни разкрития в борбата с мафията в здравеопазването. Салют, да живей...

Гост 01.10.2019 17:27:23

Пак ще ги закриват тея калъфи. Нищо не правят

До Гост 01.10.2019 17:40:01

Ако им се погледне правната дейност и загубените дела и ще полудеят всички данъкоплатци дето им плащат “скромните” заплатки и ДМС. А въпроса е колко акта имат от създаването и колко са им прекратените??? Мирише ми на централ пандиз палас. Роската го плъзнаха и ще разпродава костюмчетата да се откупва, ама той не е баба..... Евала на Гигито и Сабинчето, яко го плъзнаха тоя бушон. А пиарките??? Горките женици с по три хилки заплатка..... живи да ги ожалиш. А дали има право тази агенция да има пиари??? И тук въпроса не е дали им трябват, а дали имат правно основание за назначаването на такива служители.

Гост 01.10.2019 17:24:41

Професор от ФОЗа на преснъпник Златица Петрова. Едно котило

Dr. Alban 01.10.2019 17:23:45

Тея не ги ли закриха? Роската още ли не е ли в Банишора?

Гост 01.10.2019 15:58:26

Протеже до протежето. Другият зам. - Мутафчийски пък е дотътрен от шуменската кака - настоящата подуправителка на НЗОК. Това момченце дори не е лекар, а му е поверена трансплантацията. Пълен цирк.

Гост 02.10.2019 02:28:24

Сигурно е добър в кревата, как иначе да го обясним?

Гост 01.10.2019 15:05:24

Червено, червено, червено.....мнооооооооого червено!

Вътрешен 01.10.2019 15:05:04

Е сега си е е.л.о. момата! Ще започнат такива интриги и изпълнение на поръчки, че ум ще ви зайде! Този не се поколеба да оплюе и съди човека, който го издигна - проф. В. Борисов, та за другите ще мисли. Където е бил, все е оплескана нещата. Честито на инспекторите - ще работят за интереса на Мими Виткова и сие!

Гост 01.10.2019 14:22:01

Дано критериите за качество не са само дали отговарят на съответните медицински стандарти, а има реални критерии за качествени показатели


Всичко за коронавируса
Още новини
Депутати засипаха с въпроси министър Кондева
24.05.2024 11:17:25

Депутати засипаха с въпроси министър Кондева

Само за ден народни представили внесоха пет въпроса към служебния министър на здравеопазването д- ...

0,44% положителни проби, няма починали
24.05.2024 09:23:54

0,44% положителни проби, няма починали

2 са новодиагностицираните с COVID-19 за последните 24 часа при 453 теста, което прави 0,44% поло ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...