!
Събота, 20 Юли 2024
21
февр
94
 

Проф. Плочев на кръстосан разпит пред депутатите от здравната комисия

Сряда, 21 Февруари 2018 | 18:35:14 Полина Тодорова
94

„Няма логика да не кажеш нещо, което те тревожи. Аз какво работя тогава“? С тези думи управителят на НЗОК проф. Камен Плочев защити действията си, свързани с проблемите, касаещи дълговете на здравната каса към чужди клиники, заради които му

„Няма логика да не кажеш нещо, което те тревожи. Аз какво работя тогава“? С тези думи управителят на НЗОК проф. Камен Плочев защити действията си, свързани с проблемите, касаещи дълговете на здравната каса към чужди клиники, заради които му бе поискана оставката. Скандалът доведе до искане за изслушване на шефа на здравния фонд пред депутатите от здравната комисия. Участие в него обаче взеха представителите на всички съсловни организации, пациентската общност и други.

По време на изслушването стана ясно, че проф. Плочев е раздал на депутатите от здравната комисия 19 папки с доклад, свързан с проблема. Председателят на здравната комисия д-р Дариткова обаче, му напомни, че те не са достатъчно за всички членове на здравната комисия, които са общо 22.

„Проблемът е, че не можем да си платим сметките“, категоричен беше проф. Плочев. Той представи подробна справка за дълговете на НЗОК, касаещи лечението на български граждани в страни от ЕС. Към 31 януари 2018 те възлизат на 271,200 млн. лева, като огромна част от тях – 72%, са свързани с оказване на болнична помощ. Проф. Плочев разказа, че на 20 януари тази година е постъпило писмо от Германия, с което се алармира, че страната ни се забавя в изплащането на задълженията към немската държава. Той предупреди, че като цяло зачестяват писмата от държави-членки на Европейския съюз, с изказани подобни притеснения. Общото мнение от тях е, че страната ни е посочена като неизряден платец. Нещо повече – проф. Плочев съобщи и за постъпили в касата опалвания от страна на пациенти за проблеми, свързани с тяхното лечение в чужбина. Броят им за 2017 г. по думите му е бил 332, а за 2016 – 334. Той разказа и, че вчера е разговарял с баща на дете, което се нуждае от трансплантация на костен мозък във Великобритания и обясни, че родителят е алармирал, че от британската каса са поискали да се намери друг начин на заплащане, именно заради проблема с НЗОК.

Проф. Плочев потвърди, че е получавал заплахи, като дори сподели, че те са оказали влияние на здравословното му състояние. „В момента съм на лечение“, заяви той, но въпреки това посочи, че ще се въздържи да каже името на човека, който го е предупредил за последиците за него, ако не се оттегли от касата.

Във всеки случай проф. Плочев подчерта пред депутатите от ресорната комисия, че му се иска да намери общ път, по който да се реши проблема и това да стане без „паника, истерия и твърдения, че идва апокалипсис в медицината“.

Въпреки това обаче проф. Плочев бе остро критикуван от председателя на комисията д-р Даниела Дариткова, която го обвини, че не познава нормативната и законова уредба. „Непознаването на законовите процедури и работата на отделните институции не би трябвало да е част от профила на работата на един управител на НЗОК“, категорична бе д-р Дариткова. Тя попита проф. Плочев и защо е прескочил Надзорния съвет, алармирайки директно Парламента за проблема с дълговете към чужди фондове. Така по думите й един чисто финансово-административен проблем се е превърнал в политически.

„Защо прескочихте надзорния съвет, това визираме като нарушение“, отбеляза още д-р Дариткова. В отговор проф. Плочев обясни, че като цяло имало „много трудна“ колаборация със здравния министър Кирил Ананиев. Той обясни, че е имал 4 срещи с него, като на последната здравният министър му е поискал директно оставката. По думите му между двамата цари липса на комуникация и на контакт. Не знаех, че трябва да консултирам с надзорния съвет и с министъра писмата, които пиша, заяви още проф. Плочев. Той дори се пошегува, предлагайки на д-р Дариткова да подготви документ, който да регламентира как и с кого да общува. „Като го направите и го наруша, тогава ми вземете главата“, обърна се още той към депутатите.

Очаквано подкрепа за проф. Плочев дойде от депутатите от опозицията. Славчо Велков от БСП, който и до момента публично защитаваше управителя на касата, обяви, че ще съобщи лично на премиера доказателства за това от кого идват заплахите спрямо шефа на НЗОК. тогава, по думите му, ще видим „кой няма да си намери място в държавна болница“. Не знам какво толкова е сгрешил проф. Плочев, когато е уведомил своя работодател за проблема, заяви още той. Същата теза изказа и колегата му от левицата Георги Свиленски, който определи случващото се с проф. Плочев за абсурд и парадокс, поради това че един достоен професор е светнал червената лампичка.

Участие в изслушването на проф. Плочев взе и зам.-здравния министър и председател на НС на НЗОК Жени Начева. Тя информира, че към 31 януари 2018 г., пресрочените задължения на касата са едва 7,512 млн. лева. „Ние не считаме, че на този етап има проблем с плащанията“, категорична бе тя, като подчерта, че от финансова гледна точка проблем с европейските плащания не съществува. В крайна сметка бе решено да се проведе среща на Надзорния съвет на касата с участието на проф. Плочев, на която да се изясни конкретния размер на задълженията.Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
qksZ

doktor 25.02.2018 08:18:35

Да си вземе госпожа Гайдарова и директорчетата по каси,които доста я лъгаха и ние си страдаме.Да си отива с тях,че подлудихме пациентите.

Знаещ 24.02.2018 09:33:41

Върхът в организационната дейност на главната партийна секретарка е да изисква от хората в писмата вместо проф. да пишат професор да подчертават с болд някои изречения, сякаш четящите са олигофрени. Наистина "страшен" ерудит.А нейните хора представляват една мутренско-ченгеджийска шайка, които си клатят краката целодневно и се опитват да изглеждат като знаещи и работещи.Само, се знае, че тя е протектирана от висш партиен функционер, но рано или късно ще се разбере от кого.

РЗОК 24.02.2018 06:48:44

да си ходи главната секретарка,от момента , в който дойде и при нас е пълен хаос..................и какво като маха свястните хора,,,,,,,да се поогледа в рзок колко напуснаха професионалисти за последната година и кои се махат-само знаещите и работещите а нейнте хора дори на работа не идват.......

Страхотно казано! 22.02.2018 15:09:10

Гост 22.02.2018 13:03:27: Ами май това обяснява как е бил подведен Плочев и неговия ментор ,ченгето Христов.Да са убедени че ще направят големия пробив в парламента.Подведени са от пишман финансистите на Касата. Начева им го е обяснила ,ама не са обърнали внимание на това което казва и сами си го натресоха. Но какво може да се очаква от българско комунистическо ченге и прост шапкар? Естествено само и единствено скандали и простотии.

Гост 22.02.2018 13:50:53

Проф Плочев, хайде по живо по здраво и на тръгване да не забравите да си изхвърлите боклукa, който си доведохте в касата като Десислава Гайдарова, Галя Кондева и др

О не 23.02.2018 08:33:56

Да си тръгне Начева, а защо не и Ананиев.

!!!!!!!!!!! 22.02.2018 12:42:18

Надзорен съвет-19.12.2017 "ГАНКА АВРАМОВА: В Закона за бюджета нямаме показател, който да ни задължава да водим като задължения тези искове и няма как да ги показваме в отчета като задължения, начислени задължения. Иначе имаме регистър, в който са преписките и общата сума, която в годните е натрупана към националната каса по отношение на исковете към другите държави е около 246 млн. лв. ... ЖЕНИ НАЧЕВА: Ако позволите аз да ви отговоря малко по-бюджетно. Средствата, които са дължими към другите европейски държави не се водят като просрочени задължения, тъй като те не са в падеж дължим за плащане, просрочени към края на настоящата финансова година. Има поети ангажименти, но те се обработват по установения ред. Имаше среща с представители на най-големите фондове – Австрия и Германия. С тях са постигнати договорености в рамките на посочените параметри да се плати.Имаме сключени споразумения. Така че от финансова гледна точка просрочени задължения, които да бъдат отразени в баланса на НЗОК няма." Какво тормозите хорицата, те стриктно си спазват закона, а че той/законът/ не е много стриктен, какво от това - нали си има "установен ред"! ----------------- НАЧЕВА СЕ ПРАВИ ,че няма такъв пасив ЗАЩОТО НЕ БИЛ ЗАПИСАН КАТО ПАСИВ. ВЪРХОВНА НАГЛОСТ. А ти си някоя тиква от управляващите насрани политици и чиновници. Не изкривявайте истината,няма да ви помогне тази тактика на отричане и завиране на главата в почвата ЗАЩОТО СТЕ СИ ОТКРИЛИ ШИРОКО Г ъза....

Гост 22.02.2018 13:03:27

Ами май това обяснява как е бил подведен Плочев и неговия ментор ,ченгето Христов.Да са убедени че ще направят големия пробив в парламента.Подведени са от пишман финансистите на Касата. Начева им го е обяснила ,ама не са обърнали внимание на това което казва и сами си го натресоха. Но какво може да се очаква от българско комунистическо ченге и прост шапкар? Естествено само и единствено скандали и простотии.

иСТОРИК 22.02.2018 12:41:32

В моята памет Ананиев е останал само с едно - по времето на Станишев, беше получил над 500 000 лв. бонуси в министерство на финансите. Колко ги е заслужавал, вече се видя!

Гост 22.02.2018 12:38:44

Елисавета Багряна, само ти от синдикатите подскачаш срещу главната секретарка, защото набързо си намери майстора.

Гост 22.02.2018 13:13:59

Гайдарова, ако си мислиш, че само Багряна те ненавижда жестоко се лъжеш. И те ненавиждат не защото ти завиждат за интелекта и красотата, а защото си злобна интригантка с претенции и болни амбиции. Пали по една свещ това което ти мислят колегите да не те стига.

Фен 22.02.2018 14:12:22

Тази Гайдарова явно е много готина, щом успя да разкара търтея Елисавета Багряна, която от алчност и злоба отрови живота на толкова много хора.

Гост 22.02.2018 14:43:17

По-злобна и некомпетентна от Багряна трудно мога да си представя, но щом казваш...

Гост 22.02.2018 14:23:12

В грешка си, същата е като Багряна даже е по злобна и пъти по некомпетентна

Гост 22.02.2018 11:53:37

Жени, мило момиче, призоваваш да четем стенограмите. Ми хайде тогава не нарушавай закона и ги публикувай в седемдневния срок. Пробвай се да ги цензурираш по-бързо.

Гост 22.02.2018 11:00:54

Освен застаряваща и злобна е и крайно некомпетентна, но си мисли че компенсира горните качества с големите си претенции и необятна амбиция.

Гост 22.02.2018 14:43:19

А обяснете си защо разкара Багряна. Договора с Дарик радио. Неслучайно си гука с часове с точно определени директори на дирекции.

Гост 22.02.2018 14:47:15

Какъв е този договор с Дарик радио?

Гост 22.02.2018 11:23:41

Точно така е. И ви набара далаверките на всички в касата, които от години стоите и сте се окопали и не изпускате и трохичката.

Гост 25.02.2018 21:57:14

Мариелче, спри се бе жена!! Свърши си работата, за която си назначена, че покасите ти се смеят от години като отидеш.

Гост 22.02.2018 11:43:21

А тя от някоя международна компания ли дойде в касата или доколкото си спомням е била на държавна хранилка, и май с обществени поръчки се е занимавала. А тези позиции са известни в Бг с високия морал, неподкупност и принципност които работещите трябва да притежават. Ха Ха

Синдикати НЗОК 22.02.2018 10:53:50

Да си ходи с главната си секретарка, която е застаряваща злобна женица.

Гост 22.02.2018 09:24:23

Забележете, че Жени Начева владее the dark side of the force. Демонстрира арогантност, облечена в стремеж към анонимност. За илюстрация: волята, с която създаде идеята за описите на касовите бонове, определи как да изглеждат, откога и как да се въвеждат. Може би вече е недосегаема. Гори проф. Плочев.

Гост 22.02.2018 12:46:30

Нека силата да бъде с теб.Но все пак си пий и хапчетата.

Гост 22.02.2018 10:50:45

Интересно проф. Плочев обясняваше до скандала колко некомпетентни са служителите в касата а сега били експерти. Оплаква се от репресии а довчера мачкаше служители. Интересен обрат.

Гост 22.02.2018 09:57:49

За голямо съжаление си прав. Не виждаш ли организираното очерняне на Плочев: миришел на гроздова, прокурор трябвало да го проверява и т.н. И нито дума за качествата на Начева, Ананиев и неговия племенник. А онзи мустакатия от БЛС, на който му викат Мастиката, мълчи като риба.

Гост 22.02.2018 09:16:49

Правилно казваш не разбира.А дали е честен ще каже прокуратурата .

Dr_doctor 22.02.2018 09:06:44

Твърде забавно ми е, че проф Плочев не разбирал от работата на Касата. Радев или Тръмп да не би да разбират от президентстване? Важното е да имаш дух на мениджър и да си честен. Обратното на М Петров и Ж. Начева.

Гост 22.02.2018 12:54:59

Щом сравняваш Плочев и Радев с Тръмп значи нещо ти хлопа дъската,олигофрен си просто. ДА ми сравняваш двама комунистически шапкари с дървени глави живяли цял живот на държавна ясла и един американски милиардер от сърцевината на капитализма на свободния пазар и инициатива ? Как ти хрумна въобще.Пълен тъпак.

Доктор 22.02.2018 15:11:02

Хахаха! Какъв език! Май че много ви дразни Плочев! Че разрина л..айната! Олигофрен, тъпак... знаеш ли още, кажи?

Гост 22.02.2018 12:38:12

Радев е същата проста военна тиква като Плочев.Тъпи шапкари ,бивши членове на БКП. Бил съм войник сърба съм им попарата .Няма по плашиво,тъпо,мързеливо , некомпетентно ,дребнаво и злобно същество от военния ,от старшината до генерала ,прости уйови глави.Само проблеми и простотии може да се очаква от тях.

Гост 22.02.2018 10:46:39

Дух на мениджър това понятие как се оценява. Това по рождение ли е или се придобива. Струва ми се редно да придобиеш някакви професионални качества преди да се появи ДУХЪТ. Но все пак да не забравяме на кои географски ширини сме. Примиерът е пожарникар но с мениджърски дух

Гост 22.02.2018 11:44:18

Ами стани и ти професор и шеф на катедра, напиши около 200 статии и няколко книги и учебници и ще го кажем и за теб.

Гост 22.02.2018 09:21:06

Не му знам духа на Плочев какъв е ,но дъха му е определено на гроздова.

Гост 22.02.2018 08:52:36

Оставка за Начева от Надзорния съвет! Тази жена няма визия, какво остава за ръководен интелект.

Гост 22.02.2018 11:04:36

Ало, да не участва в конкурс за красота. Дай да видим ти каква хубавица си.

Гост 22.02.2018 08:41:40

Пълна излагация на Плочев ,даже депутатите от БСП ги хвана срам да се застъпват за него.Човека даже не знаеше колко вида плащания имаме към чужди изпълнители на мед.помощ ,въобще не можа да отговори.Искаше вместо него да говори директор от НЗОК ,но Дариткова му каза че в парламентарна комисия той трябва да говори ,и той не можа да каже нищо.Пълна излагация . Ночевадно изнесе данни за текущит ,дължими и хросрочени задължения на НЗОК към чужди каси и доказа че просрочията са 7 много .лв. И че с парите предвидени за тази година за плащане няма да има неразплатени задължения в края на годината т.е нула лева и съответно да има проблем в здравното обслужване на българи в ЕС.На което Плочев коментира че отново ще си проверига сметките да не би да е сбръкал. .Пълен фарс иклжунада. ТАКА ЧЕ СЕГА ПРОСТО ДОПЪЛНИХ ГОРНАТА СТАТИЯ ,С ТОВА КОЕТО СЛУШАХ НА ЖИВО ПО К2.Сега се убеждавам какви манипулатори са от Здрави .не.

Гост 22.02.2018 12:35:43

ГЛУПОСТИ. Другарката НАЧЕВА СЕ ПРАВИ ,че няма такъв пасив ЗАЩОТО НЕ БИЛ ЗАПИСАН КАТО ПАСИВ. ВЪРХОВНА НАГЛОСТ. А ти си някоя тиква от управляващите насрани политици и чиновници. Не изкривявайте истината,няма да ви помогне тази тактика на отричане и завиране на главата в почвата ЗАЩОТО СТЕ СИ ОТКРИЛИ ШИРОКО Г ъза....

Гост 22.02.2018 08:27:32

Дулитъл ,ти слуша ли пдиректното предаване по радио К2 от Здравна комисия ?Защото в горната статия няма и 50 % от това което се говори ,а освен това са изпуснати ,явно умишлено цели диалози и становища от депутатите и Председателя на Надзорния съвет ,а най-вече няма нито дума за проявата на пълна некомпетентност и непознавате на закони и правилници от страна на Плочев .

До защитника на Начева 22.02.2018 08:44:09

От това, което видях и чух, тя е напълно некомпетентна и дори неадекватна! Разбрах само, че се Тя се счита за експерт. Жалка работа, въпреки Матросовската защита. Не че дариткова е в час и тя издиша отвсякъде.

Гост 22.02.2018 08:59:07

Щом говориш така явно нищо не си чул.А това дето казваш че си видял е лъжа ,защото никой не предаваше директно заседанието на комисията .Та може да си чул , но не си видял.А най вероятно е да е и двете .А просто така си плюеш по убеждение ,без да те интересува истината.

Гост 22.02.2018 09:26:50

В един от пеевските сайтове предаваха на живо. Та не си прав. А и в новите имаше доста подробно отразяване

Гост 22.02.2018 08:37:18

От думите на Начева нищо важно не е изпуснато. На нея зададоха точен въпрос, но тя увъртайки десет минути и говорейки нищо свързано с въпроса, накрая отговори. Точно този отговор е в последния абзац на статията.

Гост 22.02.2018 09:03:06

От думите на Начева в горната статия няма и 20% от тях.Това че разби измислената теза на Плочев и червения му кукловод ,за някакви неплатени сметки , в статията на Здраве .нет няма и дума.

Гост 22.02.2018 08:20:54

Плочев е палячо.Митето Петров е просто тъп.Ананиев и Начева са изключително добри финансисти ,а Начева е единствения финансист в България който е наясно със проблемите на здравеопазването.Но това не могат да го оценят лекари ,а само хора които дълги години са се занимавали с финансирането и законите в здравеопазванието .

Гост 22.02.2018 11:07:59

Митето Петров бил тъп , а ти членуваш в МЕНСА може би?

Хей Госте 22.02.2018 08:47:51

След като Ананиев и Начева са толкова компетентни, защо здравеопазването на това дередже. Кой, ако не докторите могат да преценят това. Аман от икономисти, които за нищо не стават. И ти си такъв, нали?

Гост 22.02.2018 08:32:48

Като са такъв български капитал двамцата и от маса петилетки пряко участват във бюджетирането на здравеопазването, защо сме на този хал? Защо и двамата разбутаха цените на клиничните пътеки през 2011 и 2012 г. по тотално измислен начин, след като са такива спецове. И най-важното, Начева еднолично променяла ли е парите на определени болници, както твърди Петров? Защото ако е вярно, на всички е ясно какво сериозно престъпление е това спрямо лекарите, работещи в ощетени болници и спрямо пациентите, които са натиквани в болници, които иначе не биха избрали за лечение. Все прости въпроси, но няма да получат отговори!

Гост 22.02.2018 09:14:47

Интересно как Ананиев и Начева са управлявали толкова петилетки. Все едно Семерджиев?Бойко Пенков Димитър Петров ,Андреева,Мими Виткова ,Нели Нешева. Румяна Тодорова Нанев. Константинов.Глика Комитов.Москов.Гайдарски .да не изброявам всички че има и умрели сред тях са били на длъжност чистачки в МЗ И НЗОК.Стига с измислени глупости ,или коментирайте нещо сериозно или се махайте от форума ,че го превърнати на клозет

Гост 22.02.2018 08:53:48

Митко Тъпото ако твърди че някой може да променя сам лимитите на болниците или нагло лъже или съвсем не е в час след толкова години на ръководен пост в Касата. Лимитите се определят от Районните Каси ,съгласуват се с директора на НЗОК и той ги внася за гласуване в Надзорния съвет където се гласуват и съответно приемат с мнозинство.Еднолично никой не може да взема решения ,просто няма как да стане.Надзорния съвет е колективен орган и решенията му са след гласуване от членовите. Дори някой нещо да промени на етап преди Надзорен съвет ,в крайна сметка Надзорниците решават да приемат или променят окончателно всичко .

Гост 22.02.2018 10:32:26

Много компетентно се изказваш, но и крайно невярно. По методика следва да е така, но реалността е друга. Има болници и фарма компании, които си имат хора в надзора и им прокарват нещата. А за Димитров ти казвам че си в пълна заблуда. Тъпият си ти щом не можеш да оцениш експертният му капацитет

Гост 22.02.2018 08:32:04

Аха... ама друг път. Начева е палячо, ламптящо за власт. Арогантна, злобна женица потъпкваща всякакви ценности за да се докопа до властта. Но е много послушно момиче. Ще направи точно това което й се каже.

Dr_doctor 22.02.2018 06:46:13

Aз съм за Плочев! От прочетеното стигам до извода, че Ананиев греши, Начева не оправдава доверието, а Митьо Петров злорадства.

22.02.2018 02:02:55

Magnitude mb 4.7 Region BULGARIA Date time 2018-02-21 23:41:58.4 UTC Location 42.03 N ; 24.89 E Depth 2 km Distances 149 km SE of Sofia, Bulgaria / pop: 1,153,000 / local time: 01:41:58.4 2018-02-22 18 km SE of Plovdiv, Bulgaria / pop: 341,000 / local time: 01:41:58.4 2018-02-22 2 km NE of Asenovgrad, Bulgaria / pop: 52,200 / local time: 01:41:58.4 2018-02-22

Прогностик 22.02.2018 02:01:51

Само голямо земетресение ни липсваше! Засега май Господ ни опази... Само 4,7 по Рихтер

Гост 21.02.2018 22:58:38

Още на 08.12.2015 г. на заседание на НС на НЗОК доста подробно е разгледан проблемът с плащанията към чуждите фондове. Д-Р СТАНИМИР ХАСЪРДЖИЕВ: На 18ти на заседанието да ни се подготви справка през 2016 г. общо какви са плащанията, които трябва да изплатим с бюджет 2016 г., в това число плащанията, които дължим преди средата на 2014 г. плюс плащанията между средата на 2014 г. и средата на 2015 г. Прост отговор искам – с бюджет 2016 г. колко трябва да изплатим. ТАНЯ КИРИЛОВА: 135. Д-Р ИВАН КОКАЛОВ: То е ясно, ние го знаем, но никой не се е изправил да каже 135 и с това дефицита на касата с тези 135 стават 300 милиона. Д-Р СТАНИМИР ХАСЪРДЖИЕВ: Тази сума ще расте. 2017 г. тази сума вече ще е 200 – 300 милиона. От къде ще ги търсим? Моля да ми дадете отговор растат ли всяка година новите искове. И с какъв темп. Д-Р ИВАН КОКАЛОВ: Те растат, защото не плащаме. На срещата с германците участва Киро с тефтера. КИРИЛ АНАНИЕВ: Аз съм първи, който ще участва в тази среща, като Председател на Надзорния съвет. Един от работодателите, един от синдикатите и управителя. Това ще бъдем. Д-Р ГЛИНКА КОМИТОВ: Аз естествено, че ще участвам. Д-Р ИВАН КОКАЛОВ: Запиши – председател на Надзора, управителя на касата, д-р Тасовски и мене. Готово. Та Киро с тефтера да не се прави на ощипан и да не подскокоросва жени начева да прави счетоводни врътки и да върти като магнетофонна плоча за някакви си просрочени 7 милиона.

Компетентен 21.02.2018 22:05:02

зам.-здравния министър и председател на НС на НЗОК Жени Начева информира, че към 31 януари 2018 г., пресрочените задължения на касата са едва 7,512 млн. лева. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Каква наглост ! Само към български боници има 150 милиона далгове касата ! Оставка на правителството ! Причината - умишлено неплащане на задълженията към чужди изпълнители на мед. услуги в ЕС с ЦЕЛ - ретроградно стопиране лечението на гражданите в чужбина , чрез отказ поради тенденцията за неплащане , забавено плащане , разсрочено плащане и пр. - това е ПОЛИТИКА на умишлено спъване . Отличен повод за провал на цялото правителство .

Гост 21.02.2018 22:50:20

Киро и Химичката сътвориха такъв международен скандал и то по време на председателството ни, че Баце е изключено да иска оставката на Плочев, защото ще стане още по-голям скандал. Ако си бяха затраяли и приели писмото само за сведение, всичко да е тихо и спокойно сега, но НЕ - Химичката не може да търпи някой да и се противопоставя на глупостите ! Митко Петров му го каза на Киро, че ще го вкара в куп безсмислени войни, ама кой да го слуша.

Компетентен 21.02.2018 21:56:47

Браво на Плочев ! Скоро няма да е шеф на нищо , но стана ясно , че ГЕРБ търпят на постовете само послушници , които мародерстват за сметка на работещите с едно условие - ДА НЕ ИСКАТ ПАРИ ЗА НИЩО !!! Ако обещаеш , че ще правиш здравеопазване без да искаш пари , влизаш в списъка на кандидат - министрите , шефовете на каси и пр. ГЕРБ са трагедията в здравеопазването и е необходимо правителството да падне поради ясността на факта - търпят само послушни гниди .

Истината 21.02.2018 21:54:43

Истината е, че SICаджийските МУТРИ от ЖИВКОВИСТКИЯ КЛАН НА БКП (по-простият, по-наглият, по-жестокият, арогантен и предан на Кремъл!!!) си намериха майстора! Мислеха си, гадовете мръсни, че могат да не заплатят труда на немския лекар, както от 10 години имитират реформи и се подиграват с труда на българския лекар! Само че не им минава номера.

Гост 21.02.2018 21:20:30

Plochev, ti ne si nezamenim, razberi go, ne si edinstven, ne si Spasitel, a si prosto edno nishto v momenta. Mnogo mnogo degradira pokrai Tonev, leka mu pamet, i Porachkov-Petrov.

Свидетел 21.02.2018 20:45:02

От години Жени Начева не си беше намирала някой, който да и` се опре както трябва. Най-хубавото е, че голямото недоразумение в Парламента, другарката Бърбориткова, също си намери майстора. Никога не е изглеждала толкова жалка, особено когато професорът образно и` каза на един лист да напише към кого може да се обръща, към кого не и кого не трябва да прескача. Тая млъкна като риба.

О,да! 21.02.2018 21:47:21

Става все по-интересно!И да-насочва се вниманието към това кого бил прескочил и кого не бил уведомил професора,а не към факта,че се дължат едни пари-много при това.О,какъв писък до Бога,че някой се е осмелил да каже истината!И накрая,извинете,но много е несериозно да твърдят уважаемите,че нямало проблеми с дълговете към другите държави! Проблеми има, като най-големите такива са,че всички дето сега нападат проф.Плочев, всъщност са знаели много отдавна какви са дълговете,но са си правили пас.Защо?Кажете вие!

вместо да кажем, цитираме 21.02.2018 22:24:02

27.03.2017г. - "Д-Р ИВАН КОКАЛОВ: Дадоха ни един списък по питането на Таушанов, този, който беше за касите/чуждите/. Да ни кажат дали се процедира както ние бяхме решили, че като наближи падеж на тях плащаме. ТАНЯ КИРИЛОВА: Те са много след падеж. По решението от края на миналата година плащаме тези, които са пристигнали до края на 2014 г., на които вече им е изтекъл падежа. 11 милиона сме платили и се надяваме, че няма да ни вземете парите и ще си ги платим. Д-Р ИВАН КОКАЛОВ: Не, няма да ги вземем. Въпросът е колко е общата сума. Ти казваш, че се плащат вече такива, които са просрочени. Значи ние трупаме лихви. ТАНЯ КИРИЛОВА: Още не са пристигнали исковете"

Гост 21.02.2018 22:23:39

Защото тиквата знае, че лятото ще отпътува от властта завинаги и гледат да минират яко преди следващите. А и едни 270 млн. лв. дадени за чужди болници, означава 270 млн. лв. взети от държавния бюджет и трансферирани към този на касата. Това автоматично значи 270 млн. лв. по-малко в джоба на горанов и баце за асфалт и саниране.

Dr_Doolittle 21.02.2018 20:37:06

Тиквите са Zugzwang. Ако махнат проф Плочев ще покажат само отмъстителност ,нищо друго. Тежките проблеми си остават и ще им чукaт кратуните до откат години след като слязат от властта. Не сме ги виждали толкова НАСРАНИ, ама яко наакани . Досега пропагандата им бълваше гадости на 6 . Нищо не ги спираше да се гаврят с българския лекар. ДА, ама сега си намериха das Grosse Meister aus Deutschland. Просто са размазани в капана на собствения си тарикатлък. А утре баба му Меркел ще строши точилката за щрудели в главата на Тиквата , ще го пита warum и ще се обърне към охраната : Haaaans, gibt Mir der Flammenwerfer ....

О,да! 21.02.2018 21:49:54

Право в десетката!Коментарът е абсолютно точен!

О,да! 21.02.2018 21:49:54

Право в десетката!Коментарът е абсолютно точен!

О,да! 21.02.2018 21:49:54

Право в десетката!Коментарът е абсолютно точен!

Гост 21.02.2018 20:10:17

Опонентите на Плочев в тая комисия са верно много нагли в лъжите! Инструктирани са, но усещат, че работата не върви на добре. Има някаква символика в това, че най-после се появи д-р Камен Плочев, който се осмели да говори истината в името на българския пациент и сложи каменната плоча на отдавна погребаното българско здравеопазване, нещо което никой преди него на ръководна позиция не посмя..

Гост 21.02.2018 19:46:04

Не ми стана ясно - като няма подуправител и като вземат главата на управителя на НЗОК, кой ще я управлява?

Гост 21.02.2018 21:14:31

Как кой баба Зоя

Гост 21.02.2018 21:42:38

Аман от бабиери! Как баба Зоя? Тя не е ли шеф на Личен състав? Или е главен счетоводител? Боже, пази България!

Гост 21.02.2018 22:27:12

Личен състав е един, който го изпъдиха от НАП-а. Явно е креатура на Горанов и Начева. И той без конкурс като болшинството началници.

Гост 21.02.2018 19:12:23

Ти пък си една убава девойка ,престарела 55 год .травеститоподобна к.ветина. И ти не ставаш и въпреки това сме готови да те жертваме ,иди и върни дълга ,няма да ти е трудно ,само застани на пътя на турските типове и няма проблем .Ще изплатиш всичко ,гювендия нещастна.

Dr_Doolittle 21.02.2018 19:07:31

Общо взето другарката Дърдориткова е казала в прав текст: Господине, не знаете ли каква е процедурата да се увърта, ментарджисйтва,, лъже, усуква, отлага, баламосва в нашите министерство на здравеопазването, нашата комисия по здравеопазване и нашта каса ? Как може да прескачате тюрлюгювеча в нашата политика и да пискате за проблеми ? Как може да не мажете , когато лъжем с толкова пот и труд? Как може да подливате вода на нашия анархо комунизъм посочен от да се свети името му дон Тиква ? Как може да ни погодите такъв византийски номер да и ни свалите гащите баш когато влиза европейската делегация в залата ? Ма вие не сте ли ходили на милиционерския инструктаж бе скъпи Плочев? Защо не сте си водили записки от лекциите на Цецо Физкултурника , там подробnо се набляга с кого да се говори, какво да се казва и как да се кима? Германците ли ? Те са богати, ще чакат другарката Начева да включи и външния дълг към пасивите на НЗОК и тогаз... КОГАТО ГИ ВКЛЮЧИ в СПИСЪКА ТОГАВА СТАВАТ ПАСИВИ. Иначе не. Седни си професор с професор такъв. Ние какви другари професори имахме в СССР - чекисти, ама чекисти ти казвам.....

Sika Dok 22.02.2018 19:00:12

Ха, ха...браво на д-р Дулитъл. Право в десятката! Другарката Д точно затова дърпаше ушите на Плочев, само дето нямаше как да го изключи от комсомола.

Sika Dok 22.02.2018 19:00:11

Ха, ха...браво на д-р Дулитъл. Право в десятката! Другарката Д точно затова дърпаше ушите на Плочев, само дето нямаше как да го изключи от комсомола.

:-) 21.02.2018 19:11:52

Хахахахахахахаа, евала за коментара, колега ! :-)

Гост 21.02.2018 19:13:51

Недей се хвали сама че е тъпо и досадно вече.

Гост 21.02.2018 19:06:26

Плочев е велик .Велики умове са и всички дето следват въжделенията и идеите му.Тържесто на войствената посредственост.Алиуя ,ще се хванете за уя.Щом харесва ви на Плачков хуя.

Гост 21.02.2018 19:18:04

Сменяй хапчетата, келеш тъпоглав!

гост 21.02.2018 19:38:32

Истината си е истина Плочев е Напоеон цял . И изглежда има много фенове и последователи . Какво са едни апчета за един Наполеон или детао се вика една малка гроздова . Нищо , къде е той къде сме ние .

Гост 21.02.2018 19:01:40

Ветеринар,ако ти ставаш ,пък тебе да те пратим такова да те е.бат. германците. Като те шляпнат по дупето тресе ли се като желе .Ако ли да ,таман си .Ще изплатиш борча и отгоре ще остане.Нека всяка к.ва като Ветеринар ,спешао да ги изпратят за да отебат всякакви държавни дългове на България.Може и самолети да купиш между другото.Само се обади да ти турим печат за Качествен Контрол /след щателна и задълбочена проверка / ,може ако искаш на лявата или дясната буза ,където си пожелаеш.

Осведомен 21.02.2018 21:53:20

Човек като изпадне в едно такова налудничаво състояние, най-вече като го настъпят по болното място,почва да ги дрънка едни...От безпомощност е! Истината боли!

Осведомен 21.02.2018 21:53:20

Човек като изпадне в едно такова налудничаво състояние, най-вече като го настъпят по болното място,почва да ги дрънка едни...От безпомощност е! Истината боли!

Dr_Doolittle 21.02.2018 19:20:56

Германки само могат да ме е бат , не отказвам. А ти какъвто си женствен виж там яките германци между бирите ще ти обърнат внимание на гендера, ако са достатъчно пили и Меркел вче не ги възбужда. Ха-ха-ха, хей добиче нечифтокопитно, ТИ ЩЕ ПЛАЩАШ ДЪЛГА НА ГЕРМАНЦИТЕ ,ама на мен кеш. Защото те няма да те погледнат като комунистически парцал чакаш на безплатното , а ще ти кажат NIGGA, ходи да си търсиш личния лекар in Bulgarien , ама и тук все повече няма да видиш преглед просто така за левче-два... Виж там още една работа, почвай да работиш ,търкай билетчета на Националната лотария. хей ще ти трябват много пари вече за доктори....мда....

гост 21.02.2018 19:41:23

ще те шибат германките от националния отбор по гребане , тези косматите и с големите мъдури .щом не отказваш ,значи .

Гост 21.02.2018 19:14:34

Жени, ти ли си ?

гост 21.02.2018 19:35:56

Аз съм и съм цялата твоя ела и ме вземи ,чакам те .

Гост 21.02.2018 19:01:14

"Ние не считаме, че на този етап има проблем с плащанията“, категорична бе тя, като подчерта, че от финансова гледна точка проблем с европейските плащания не съществува. Ти му викаш има проблем, то вика нема. А пък как се е изказала, зае*и! - Алооо,Какооо, има проблем, ИМА! И никой не ще български пациент из Европата вече !!!! Вашия формуляр S2 го сменете с S3 белким тръгне. Хахахахаха... Стига бе, ОСТАВКА МОМЕНТАЛНА !

Гост 21.02.2018 18:56:51

Селските номерца на бай Ганя в лицето на мутро милиционер няма да минат. В Германия никой не вярва на счетоводните трикове на Начева и нищоговоренето на Дърдориткова. Щом тиквата извади 100 млн. лв. да ги хариже на преторианската си гвардия, ще извади от другия си джоб 270 млн. лв. за борчовете си към белите държави. Нищо, че оттам няма да има ресто за него и котараците!

Dr_Doolittle 21.02.2018 18:49:03

Предлагам надзорниците да бъдат изпратени като санитари в германски болници да върнат борча, а Начева ъъъъ като каква да я изпратим ,нито става за........., нито става за........., нито някой ще я погледне за........... Да остане тук и да крепи на Баце онова ...

БГ 21.02.2018 19:18:59

Поздравления за коментара. :) Наистина тая освен да държи политиците за онова до като са на власт, друго не може да прави. Но е експерт наистина, щом всички и се връзват.


Всичко за коронавируса
Още новини
НЗОК да заплаща поставянето на хормонални инжекции ще искат от МЗ
20.07.2024 10:41:21

НЗОК да заплаща поставянето на хормонални инжекции ще искат от МЗ

МЗ ще се ангажира в амбулаторната процедура 33.1 за поставяне на инжекции от квалифициран медицин ...

МЗ ще следи и публикува конкретни финансови показатели на лечебните заведения
20.07.2024 09:29:56

МЗ ще следи и публикува конкретни финансови показатели на лечебните заведения

Конкретни финансови и медико-статистически показатели ще следи Министерството на здравеопазването ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...