!
Сряда, 17 Април 2024
19
февр
31
 

Проф. Плочев: Защо да подавам оставка, нищо незаконно не съм направил

Понеделник, 19 Февруари 2018 | 10:24:47
31

Управителят на Националната здравноосигурителна каса Камен Плочев няма намерение да се оттегли от ръководството на НЗОК. Това стана ясно от интервюто му пред btv, дни след като здравният министър Кирил Ананиев поиска оставка му. Проф. Плочев госту

Управителят на Националната здравноосигурителна каса Камен Плочев няма намерение да се оттегли от ръководството на НЗОК. Това стана ясно от интервюто му пред btv, дни след като здравният министър Кирил Ананиев поиска оставка му. Проф. Плочев гостува в медията заедно с депутата от БСП Славчо Велков,  който твърди, че върху управителя на фонда е оказван натиск от политик на ръководен пост да се оттегли.

"Защо да подавам оставка. Аз нищо незаконно не съм направил“, заяви Плочев. Той обясни, че преди да информира парламента за проблема с неразплатените средства за лечение на българи зад граници, е уведомил министъра на здравеопазването. По думите му писмото до Ананиев е изпратено на 2 февруари, а  това до депутатите било от 13 февруари.

Управителят на НЗОК разказа още, че е обсъдил проблема с премиера Борисов, който  по думите му е казал следното:  "Имаме проблем не да платим парите, има проблем как да спрат да се източват тези пари, защото има група безсъвестни български лекари, които работят в Европа, те викат с рейсове определени хора, лекуват ги уж, че са спешни и после ние плащаме“. Впоследствие, посочи Плочев, премиерът е посочил, че трябва да се намерят законодателни решения на този проблем. „Много умно и разумно ми отговори човекът. Ако така ми беше казал Ананиев, аз нямаше да напиша писмото“, заяви още управителят на касата.

Той отрече премиерът да му е искал оставката, но призна, че Борисов го е упрекнал за поведението му и го е критикувал, че не разбира от политика. „Той разбра, че аз нямам намерение да клатя правителство, нито да нагрубя някой, нито да навредя на някого, искам да реша един проблем своевременно“, допълни управителят на НЗОК.

Той посочи още, че има известни резерви спрямо решенията на здравния министър и съобщи, че идеята за мораториума над иновативните лекарства е била на Кирил Ананиев. „Той ни диктува дума по дума в надзора как да го дадем, видя докъде стигна, изложи надзора, изложи парламентарната група“, заяви управителят на НЗОК.

Проф. Плочев изказа и критики спрямо зам.-министъра а здравеопазването и председател на надзорния съвет на НЗОК Жени Начева. „Начева се бъркаше грубо в работата ми. Стигна се до там, че ми докара един човек и ми каза „Уволняваш си главния секретар и назначаваш този човек”, аз онемях от тази наглост”, разказа Плочев. По думите му тя е отменяла негови заповеди. 

Славчо Велков също потвърди, че проф. Ананиев е уведомявал неколкократно за проблема както здравния министър, така и заместничката му Жени Начева, която е и председател на Надзорния съвет на НЗОК. Той посочи, че на проф. Плочев е оказван натиск от няколко места, включително и високопоставен политик. "Може да се каже, че е на по-високо ниво от министър, с претенции да управлява държавата, но не е премиерът", заяви Велков в отговор на въпрос кой е оказвал натиск над управителя на касата.

„Директно мен никой не ме е заплашвал. Мой приятел обаче ми се обади и ми каза, че с него е проведен разговор да ми предаде да си подам оставката, да се разделим с добро, защото иначе ще бъде включена репресивната машина на държавата и аз работа като професор в държавна болница няма да си намеря“, обясни самият Плочев. Той отказа да посочи кое е това лице, но призна, че става въпрос за негов изключително близък приятел.Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
ShvW

ГОСТ №23 04.06.2018 15:36:25

Кой експерт от НЗОК подведе проф. Плочев, като му даде две различни суми, който НЗОК дължи към чуждите осигурителни институции?

Компетентен 20.02.2018 19:31:33

Плочев не е шизофренно болен . Той е увен човек , макар и леко дементен , което е типично за напредвналата му възраст. Седя , седя на поста и изведнъж му просветна , па извика "Царят е гол! " . Това не се хареса на управляващата сган от негодници и сега ще го отсвирят . Полезното е , че се раздухаха проблемите в системата , които всички ги знаем , но все се замитат под килима .

гост 20.02.2018 17:26:21

Ясно като бял ден , горкия Плочев е шизофреник , човека е психично болен и затова така се държи и затова му трябва човек до него да го вкарва в нормата . Кой знае какви ги върши когато е сам.Според мен Плочев наистина е психично болен и не е зле това да се установи , трябва да се направи разследване , дали не е лекуван от психиатър ,кога , и дали продължава да се лекува .защото ще е тъжна история ако психично болен може да заема такъв висок пост . цялата държава ще ни направи на пимпави , дето се вика .

гост 20.02.2018 17:21:50

Кукловода не смее да си остави куклата сама да ходи по телевизиите за да не направи издънка .ясно като бял ден , ченгесарска история . за чий ченгето Велков седи до Плочев и се обяснява , Плочев да не е малко дете или малоумен ? А ,може и да е . А може просто да е толкова тъп че кукловода му да не смее да го остави сам , трябва да го контролира и надзирава какво приказва . Стига вече този фарс. да изхвърлят това недоразумение Плочев и да се върви напред , стига цяла държава се занимава с очевидно една кукла на конци , която я манипулират бивши ченгета от ДС .

Гост 20.02.2018 08:30:50

За разлика от Плочев Начева не ходи по телевизиите с другарче, което да я подпира и да говори вместо нея. Този човек изглежда безпомощен.

Гост 20.02.2018 21:17:58

Начева говори едно и също от десетилетие. Как пък някой нова дума не вкара в речника си?

Гост 19.02.2018 23:04:40

Тази Начева верно е като от филм на Хичкок, някакъв зъл демон. Само и вижте снимката на сайта на МЗ. Ужас ! Сложете и снимката в стаята на вашите злояди и непослушни деца, няма да чуете гък повече, ще ходят и ще ви гледат в очите с молба да не ги мъчите повече и ще обещават вече да слушат Ей, ЕКЗОРСИСТИ ТРЯБВАТ ЗА ТОВА ЗДРАВЕОПАЗВНЕ С ТЕЗИ ТЕЗИ ЧЕРНИ ЗЛОБНИ СЪЩЕСТВА излязли като от кладенеца, ЕКЗОРСИСТИ трябват. Моля Католическата църква и Папата да изпратят тук някого. Помооооооооощ !

Гост 19.02.2018 23:06:30

http://www.mh.government.bg/media/filer_public_thumbnails/filer_public/2017/11/21/jeni-nacheva-zamministyr.jpg__328x318_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg

Компетентен 19.02.2018 22:31:58

Очертават се прогресивните сили - начело с Плочев - и ретроградната сган - Ананиев , Начева , Борисов , очевидно Цветанов и др. среднисти . Плочев казва нещата директно - каза , че до 1-2 години всичко ще се срути , че парите не стигат, че НЗОК не може да работи с всички болници и с този ресурс за излезе на нула . Всичко това си е 100 % истина . ГЕРБ - сганта иска от здравните шефове най-вече да н искат пари за нищо и да се оправят до сл. криза , когатогърмят бушонно и идват следващинте , за да спечелят още няколко месеца негодност. СРАМ ! Не са 100 р не са 200 а са 270 милиона задълженията към чужди каси . И Ананиев не ще да ги плаща ! А Борисов твърди , че ги генерират БГ лекари в чужбина ???? на БГ лекар в чужбина му е през к...ра кого лекува , той си взима заплатата и толкоз. Параноя и идиотизъм “!

Гост 19.02.2018 22:58:59

Борисов, Горанов и Цветанов не желаят да дадат тия 200 млн. лв., защото това за тях са 200 млн. лв. по-малко приходи в банковите им сметки!

Гост 19.02.2018 22:12:35

Да ги питам ГЕРБ как са допуснали НЗОК да бъде овладяна от ченгетата наБСП .Какво прави това пенсионирано ченге и депутат до Плочев.Плочев малко дете ли е ,че с него трябва да е и кукловода му.Очевидно Плочев е бил на ръчна команда от това ченге и това означава и че НЗОК е била на ръчно управление от ченгетата на БСП. Това е заключението ми .Герб са проспали вкарването на човек на Опозицията в един от най-чувствителните за обществото сектори при това се контролират и 3.8 млад. лева.Плочев е вкаран там за да съботира работата ,а не да свърши нещо добро за лекари и пациенти.Щото на БСП ТОВА й е работата да пречи на правителството.

Гост 19.02.2018 23:00:54

Я тичай на 4-ти километър да те прегледат

123 19.02.2018 21:49:57

АНАНИЕВ, НАЧЕВА,ПЛОЧЕВ.....все едно и също, гонени и приети !!! Докогаааа ???

НОЗК 19.02.2018 17:37:49

Плочев две седмици го беше страх да подписва какъвто и да е документ. След това постоянно търсеше Начева за съвети ,публично и благодарише и за това че му върши работата вместо него.На стенограма на Надзорния съвет го има написано даже -Че и благодари за подкрепата.Сега изведнъж почна да се вживява за голямата работа тъпака му некадърен. Да си го вземат ОТ БСП и като вземат власта да го направят шеф на Касата ,а дано ама надали.Дето се вика по селски :човеко си е прост и не става.

тии, да видиш 19.02.2018 18:26:03

"ЖЕНИ НАЧЕВА: Аз си позволявам да отговарям, защото специално бюджетните точки ги работим заедно, гледаме ги доста внимателно." А затова написано в стенограмата, нещо да кажеш?! Г-жата сама себе си ли надзирава, или пък касата само бюджет ли е, че другите точки не изискват доста внимание?! Ааа, и само дето не си е признала, че не е спирала да "ги работи"!

Гост 19.02.2018 17:33:42

Това че комунягите от БСП/БКП използват скандала изобщо не значи ,че Плочев има нещо общо с тях или е направил нещо погрешно. Долавям тук при комунягите от ГЕРБ тази хилава и отчаяна опорна точка , с което става още по-смешно безсилието им да кажат нещо смислено . Просто са ударени с мокър парцал и фъфлят нещо в опит за офанзива след нокдауна , ама не върви, клатят се здраво и няма да изкарат мача дълго. И най-важното 271 милиона са си 271 милиона и трябва да ги плащате другарки и другари мутро милиционери председатели на ЕС (ужасссс!, мани бегай)

Гост 19.02.2018 17:16:57

Мутромилиционерът Борисов тук блесва с примитивните си знания какво е спешна помощ и какво е планово лечение на български граждани в чужбиан. Първото се осигурява безусловно, веднага и безплатно ,за второто съответния здравен фонд на пациента в неговата родна страна трябва да възстанови разходите на фонда извършил лечението. Всякакви теории за група лекари работещи в Европа и докарващи пациенти, фактуриращи през германски здравен фонд (??!?!?! БоЖКЕ,БОЖКЕЕЕЕЕЕ !!!) документи за плащания на НЗОК е толкова нагла ,жалка,нелепа , смешна, абсурдна, гротескова ,че само тъпа банкянска мутра милиционер, пазвантин на правешкия цървул ТодАр може да измисли и сглоби на три големи ракии и пет бири в компанията на физкултурника Цецо и още двама трима кратунести бабаит хаирсъзи. Ей Богу много е трудно да си толкова прост , ама наистина много е трудно за постигане това ниво . Само тези от милиционерските вузове може да са го учили значи и зачьот да са давали.

Гост 19.02.2018 17:14:28

ГЕРБ се усраха като под давлението на Ген .Петров избраха за шев на НЗОК човек без всякакъв административен опит ,а на всичкото отгоре и природно прост.Тая червена и ченгесарска кукувива дето си я взеха ,сега кука ли кука.Най добрия му приятел дето беше с него в студиото на Босфор ТВ, е показателно каква змия са си сложисложили в пазвата.Ако не го разкараш другата седмица бая зор ще видя с ченгетата отБСП.

Гост 19.02.2018 17:23:51

Ти също си някой милиционер от ГЕРБ с едва 0.0000000000000000001% от знанията на проф Плочев-член на Съюза на учените в България, Научното дружество по имунология, Научното дружество по инфекциозни болести, Международното общество по СПИН и Международната асоциация по клетъчен анализ, Европейското дружество по инфекциозни болести. И да го махнат ще трябва да плащаш 271 милиона лева дългове към Германия и Австрия. Нека те сложат теб кратунковеца да те видим какво ще направиш, ама то ако взимаха кухи лейки , то НЗОК щеше да бъде фирма за ладншафтен дизайн, градини и паркове...

Dr_Doolittle 19.02.2018 16:57:31

има група безсъвестни български лекари, които работят в Европа, те викат с рейсове определени хора, лекуват ги уж, че са спешни и после ние плащаме“ ТОВА Е ЗА АНТОЛОГИЯТА МИЛИЦИОНЕРСКИ МОТОРНИ ПЕСНИ. Б@си докъде стигнаха тези идиоти в пропагандата и съшитите с бели конци опорни точки . Хайде назови тази група лекари бе, примат. Блуждаещите обвинения и неидентифицираните обекти от типа някои не вървят в Европа, само тук в комунистическата ти кочина.

Гост 19.02.2018 17:08:41

Това не може да е нормално!

Антитерорист 19.02.2018 12:30:29

Щом и антитерористите застават зад полковник Плочев, бял ден няма да има за мафията в МЗ в лицето на цитираните министър и заместник, както и за лидера на най-голямата и крадлива група в Парламента, позволил си да заплашва един почтен професор!

Гост 19.02.2018 12:20:19

При опит за вмешателство за назначаване на мишо христов в ИАЛ на Илко му повдигнаха обвинение. Тук с главния секретар н НЗОК не е по различно.

Никодимчо 19.02.2018 12:19:03

Наглост и безочие! Борисов и кликата му продължават да клеветят и демонизират съсловието вече и извън границата. Къде е БЛС, как ще реагира да видим? То ясно, че пак ще измънкат някакво становище, ако изобщо реагират.

Гост 19.02.2018 12:18:28

Да разкаже професорът за описите на касовите бонове. Уведомяването на лекарите е от него - за изнесена информация в сайта на НЗОК. Толкова само. Злият гений вероятно е влязъл в кабинета му и е казал - така ще бъде! Подобно на кадровите промени. Има нещо много гнусно с тези описи! За януари беше ощетена доболничната помощ поради ненавременното изнасяне на въпросната информация.

дост 19.02.2018 13:23:09

към описа може и без ЕГН , но си трябва пръстов отпечатък на пациента !!

Гост 19.02.2018 11:59:33

ОБИКНОВЕН ЦИНИЗЪМ! "Имаме проблем не да платим парите, има проблем как да спрат да се източват тези пари, защото има група безсъвестни български лекари, които работят в Европа, те викат с рейсове определени хора, лекуват ги уж, че са спешни и после ние плащаме“ ОСТАВКА СИКАДЖИЙСКА МУТРО - ПАЗВАНТИН НА ПРОКЛЕТИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРАВЕШКИ КАСКЕТ И БАНДАТА МУ!

Гост 19.02.2018 11:27:42

Ако Начевае химичка, това е дъното! Химията е свързана с медицината, но не и със здравния и финансов мениджмънт.

Гост 19.02.2018 17:37:36

Черната вдовица (Black Widow) е икономистка, а е химичка само в бюрократично-комунистическите бълвочи , които забърква в системата

Гост 19.02.2018 11:01:07

Prof. Plochev e nauchil mnogo hubavi neshta ot svoite nachalnici vav VMA

БА 19.02.2018 10:47:24

Полковника разгърна артилерията и държи червения флаг в готовност за стрелба. Свикналата на подмолна партизанска война химичка ще види зор в това сражение !


Всичко за коронавируса
Още новини
134 абсолвенти от МУ – Пловдив положиха клетвата на магистър-фармацевта
17.04.2024 17:22:33

134 абсолвенти от МУ – Пловдив положиха клетвата на магистър-фармацевта

„Тържествено обещавам за посветя всичките си знания и сили за опазване на човешкото здраве, ...

Първите четири медсестри, стипендианти на община Свиленград, подписаха договори
17.04.2024 16:56:47

Първите четири медсестри, стипендианти на община Свиленград, подписаха договори

Първите медицински сестри - стипендианти на община Свиленград подписаха договори с кмета на града ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...