!
Сряда, 28 Февруари 2024
20
авг
3
 

СГП пое разследването за смъртта на 19-годишния Христо от Велико Търново

Четвъртък, 20 Август 2020 | 14:14:00
3

Софийска градска прокуратура (СГП) е определена да осъществява ръководство и надзор по предизвикалия общественото внимание и придобил медиен отзвук случай на настъпила смърт на 19-годишния абитуриент, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-

Софийска градска прокуратура (СГП) е определена да осъществява ръководство и надзор по предизвикалия общественото внимание и придобил медиен отзвук случай на настъпила смърт на 19-годишния абитуриент, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“-Велико Търново, съобщиха от държавното обвинение.

Веднага след постъпването на материалите в СГП наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31. 7. 2020 г. в МОБАЛ-Търново, поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, е била причинена смъртта на 19-годишния Христо.

Разследването по делото ще се извършва от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура. Предстои да се извършат множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на младежа.

С оглед значителната правна сложност на случая и необходимостта от предприемане на мерки за осигуряване на своевременно и законосъобразно извършване и приключване на разследването е сформиран екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него.

Припомняме, че разследването беше прехвърлено на столичния екип, след като всички търновски прокурори си направиха отводи. Причината за действието им е във факта, че заместник-апелативният прокурор Емил Денев, който няколко години е бил и окръжен прокурор, е чичо на бащата на момчето Иван Денев.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
v4d2

Гост 21.08.2020 08:40:59

Скунксовете, писали под мен да се осъзнаят малко. Преди да пишете, мислете и проверете.

ПОЗИЦИЯ 20.08.2020 22:20:29

САМО В БУЛГАРИСТАН ВСИЧКИ ИЗЛЕКУВАНИ СА ИЗЛЕКУВАНИ ОТ ГОСПОД, А ВСИЧКИ КОИТО ГОСПОД Е ПРИБРАЛ СА УМОРЕНИ ОТ ДОКТОРИТЕ!!! В ТАЗИ ТОТАЛНО ПОБЪРКАНА СТРАНА СТАНА ОТВРАТИТЕЛНО ДА СЕ ДОКТОРУВА И ЗА ТОВА СА ВИНОВНИ НАЙ-ВЕЧЕ ХИЩНИТЕ И АЛЧНИ ХИЕНИ- АДВОКАТИ, ПРОКУРОРИ, СЪДИИ, КОИТО ПОДСТРЕКАВАТ ПАЦИЕНТИТЕ И БЛИЗКИТЕ ИМ, ЗАД ВСЯКО НЕБЛАГОПОЛУЧНО ПРИКЛЮЧИЛО ЛЕЧЕНИЕ ДА ОБВИНЯВАТ ЛЕКАРИТЕ В ГРЕШКА, ЗАРАДИ ОГРОМНО ПАРИЧНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО! ВРАЧКИ, ГЛЕДАЧКИ, БАЯЧКИ, ЕКТСТРАСЕНСИ, ЛЕЕЩИТЕ ВОСЪК И КУРШУМ И ВСЯКАКВИ АЛТЕРНАТИВНИ ЛЕЧИТЕЛИ, ЗА БЕЗРЕЗУЛТАТНИ И УВРЕЖДАЩИ ЛЕЧЕНИЯ, СЪЩО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ И ГОНЕНИ ЗА ОГРОМНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ!!!

6666 20.08.2020 22:50:52

Горното е много вярно казано!!! Драги лекари, имащи глупостта все още да докторувате в България, в чужбина ви очакват с отворени обятия! Българският тотално опростял народ не Ви заслужава! Изходът от едно лечение, при най-добро желание, не всякога е благоприятен и това не би трябвало да бъде повод уж интелигентните близки и общество да отправят вулгаризми към лекари-специалисти изграждани с години! Виждаме, че и в световен мащаб, терапевтичното поведение към Ковид 19 е спорно и неуточнено! Просто момчето е "изтеглило късата клечка"! Съболезнования на близките, но нека в мъката си бъдат на ниво и не настройват обществото срещу хората дали всичко от себе си!


Всичко за коронавируса
Още новини
Редките болести да влязат в Националната здравна стратегия, искат организации
28.02.2024 14:15:39

Редките болести да влязат в Националната здравна стратегия, искат организации

Редките болести да бъдат включени в Националната здравна стратегия. Това е едно от исканията на г ...

Моника Маринова: Тарловите пациенти остават невидими за държавата
28.02.2024 13:26:11

Моника Маринова: Тарловите пациенти остават невидими за държавата

„Периневралните кисти на Тарлов в момента се третират като хронично заболяване. То не е вкл ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...