!
Понеделник, 15 Април 2024
25
ян
58
 

Българска болнична асоциация:

Създава се разделение между частни и държавни болници, което е вредно за системата

Не са верни твърденията на д-р Дечев, че в други държави касите не плащат на частните болници

Петък, 25 Януари 2019 | 10:05:14
58

Думите на управителят на здравната каса д-р Дечо Дечев, че „Няма нито една частна болница, която да е създадена, за да решава медицински проблеми.“ са „недопустима обида към хилядите лекари, които решават изключително

Думите на управителят на здравната каса д-р Дечо Дечев, че „Няма нито една частна болница, която да е създадена, за да решава медицински проблеми.“ са „недопустима обида към хилядите лекари, които решават изключително съществени здравни проблеми на милиони български граждани“. Това пише в отворено писмо до министър председателя Бойко Борисов и до председателя на Парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова.  

Ето и пълният текст на писмото:

Българска болнична асоциация има амбицията да бъде обединител на всички лечебни заведения у нас – за болнична и извънболнична помощ – независимо от собствеността – частна, общинска или държавна, в полза на утвърждаването на стандарт за по-добро здравеопазване в България. За целта от създаването ни работим активно с Министерство на здравеопазването и останалите институции, като и всички заинтересовани лица.

На 22.01.2019г. управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев заяви по Националната телевизия, че „Няма нито една частна болница, която да е създадена, за да решава медицински проблеми.“

Това изказване буди недоумение - излиза, че частните болници не решават медицински проблеми, а някакви други – вероятно произвеждат пластмасови изделия или търгуват с обувки или може би развиват някаква незаконна дейност. Това е недопустима обида към хилядите лекари, които решават изключително съществени здравни проблеми на милиони български граждани. В обществото не е тайна, че в много случаи частните болници предоставят по-добри здравни услуги от държавните болници. Ние категорично заявяваме, че в частните болници нерегламентираните плащания са много по-малко отколкото в държавните. Все повече пациенти се обръщат за решаване на техните здравни проблеми към частните болници. Никой управител на Здравна каса по света не си е позволявал такива думи към частните болници. Да, има държави, където няма частни болници – например Северна Корея – може би д-р Дечев мечтае да се върнем към техния здравен модел?

Абсолютно неверни са думите на управителя на НЗОК, че в другите държави здравноосигурителните каси не плащали на частните болници. Точно обратното е в почти всички държави по света. С изключение на вероятно само на Северна Корея и няколко подобни държави. Нима в Германия здравноосигурителните каси не плащат на частните болници?

Използваме случая, за да акцентираме върху нещо, което също се знае - частните болници не са в равнопоставено положение с държавните, въпреки че практически всички са търговски дружества. В много от държавните болници непрестанно се налива държавна помощ и въпреки това голямата част от държавните болници са на огромна загуба, поради неконтролираните харчове.

Обръщаме се към Вас, защото за всички изглежда, че държавата започна разправа с частните болници. Само пример - Беше отнет лиценза на частна болница заради недоказано едно единствено твърдение за нарушение. Има държавни болници със стотици нарушения, срещу които не се взимат мерки.

Ние от ББА не делим болниците на частни и държавни, а ги ценим по качеството на медицинските услуги, които предоставят - нямаме нищо против държавните болници, но подобни твърдения, като това на г-н Дечев са абсолютно неверни и само създават разделение между частните и държавните болници, което е изключително вредно за здравната ни система.Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
eQ#8

Някой 05.02.2019 20:55:58

Абсолютно прав е.

Компетентен 31.01.2019 13:33:20

За Швеция не знам,но Хърватия има 79 болници при територия и население повече от половината от нашето ! И 15 процента здравна вноска ! Т.е. от 160 болници повече България нужда няма. Набийте си го в печалбарските тикви. Среднистоседесари !

Компетентен 01.02.2019 16:20:40

Никой за нищо не чака,това са пълни инсинуации. Спешните случаи се поемат веднага ,а плановата хирургия се реализира за един до три месеца. Просто хората не наливат грешна пара в алчни седерастки гърла. Не им стигат парите за това,хем здравната вноска е двойна от наша. Но споко ! Под герберодебилното управление реформа не се задават. Най много да огрухат Лозенец. Споко,катил

Гост 04.02.2019 11:15:25

Чакат,чакат.И не мрънкат.И уважават лекарите си.И им плащат подобаващо. Защото не са комунистически боклуци като теб.

Гост 06.02.2019 09:42:45

Рабфаковци сте вие,тъпите комуняги.Като не можехте да влезете с акъл партията ви вкарваше.Изобщо схемата на завършване на простите рабфаковци ти е добре позната,явно ти тъпанарино си от тях.Аз съм влязал с 5,50 и с 5,00 съм завършил.Единственият в моя град,чийто родители не са лекари или комунисти.И 35 г лекувам говеда като теб.И в оставащите ми няколко год.до пенсия в моя кабинет изродите като теб ще плащат,че свят ще им се завие.Който не ще да плаща да ходи да го лекуват Боко и Цоко.

Компетентен 05.02.2019 12:37:21

Да,рабфаковско седесарска рожба на комунизма ! Нали разбираш,нали съзнаваш,че в нормална държава никога не би завършил медицина ? Тройки, преписване, юруш всички под знамената - вузовска вълна на комунизма ! Но не е в това проблемът ! В цяла Европа комунистите ли управляват,та има определен брой болници,практики и дори аптеки ? Най бедната държава ли трябва да има най либерален режим . Кажи ,среднистоседесар,рабфаковско. Стани и застани мирно. Казах - мирно. МЛЪК !

Гост 01.02.2019 16:06:55

Toгава ще чакаш по 6 мес. за болница,изрод тиквокомунистически и може и да не дочакаш. България трябва да се поочисти от примати като теб.

Гост 30.01.2019 00:35:06

В Щвеция има 86 общински и държавни болници,вкл.университетските и само 5 частни,които не са многопрофилни.Половината поликлиники са частни и 90 % от зъболечението.Парите са много,апаратурата на световно ниво и заплатите високи,но за специалист се чака до 3 месеца,за зъболекар до 2 години.Спешните случаи се решават веднага.Няма безплатен безкраен лесен достъп до лекарски услуги-просто никоя система не би устояла на това,което се опитва да прави България. Работя тук,с две специалности съм и това са лични впечатления.

Гост 30.01.2019 20:27:40

В България обаче всичко е спешно. Планова дейност я има /около 10-20%/, я няма никаква. Абсолютно сте прав, че няма как системата в България да издържи на такъв натиск.

Компетентен 28.01.2019 12:37:55

прави впечатление седесарската стилистика на изказванията на собствениците на частни болници , на които ток дърпат килимчето под краката . "Ватници" , "каскети" , "червени потници" , "Чугунени тикви" и пр.. Седесароинтелигентите очевидно смятат , че една изтърбушена каса , която плаща на 330 болници , може да го прави вечно ? Седерастичните тенденции на някой пишещи са отчаиващи ! Седераслък , седераслък , ма то направо седесарщина ! НЯМА как в ЕДНА здравна система да съществуват СЪВМЕСТНО частни болници , които обират каймака на пациентството и доплащанията и областни и общински болници , които обират матилката и батаците и съществуват САМО от касата . Деструкция ! КРЕТЕНИ !

Лекар UK 28.01.2019 11:42:48

Трябва да се мине на английската система-БЕВЪРИДЖ

Гост 27.01.2019 12:31:56

Брака по сметка на частните болници с НЗОК скоро ще е в развод. Време и за прекратяване монопола на НЗОК.

Гост 27.01.2019 19:33:47

НИКОЯ, АМА НИКОЯ ЧАСТНА БОЛНИЦА НЯМА ДА ПРЕКРАТИ ДОГОВОРА СИ С ДЪРЖАВНОТО НЗОК!!! Набийте си го в тъпите кратуни! Политическите шмекери създадоха повечето частни болници и много малко лекари създадоха такива. Та политическите шмекери от три десетилетия знаят едно - приватизиране на приходите и национализиране на разходите. От това страдат и лекари и пациенти!

лили 26.01.2019 15:16:08

Никога частни и държавни болници няма да бъдат равнопоставени. И то идва от характера на обслужваното население. И държавните болници никога няма да получат толкова, колкото са разходите им за здравнонеосигурени пациенти. Както и никога няма да могат да си позволят да заплатят здравните осигуровки на неосигурени пациенти, както правят частни кардиохирургии например.

Мимилота 26.01.2019 09:41:22

Който не е ползвал услугите на чадтна болница,не знае за какво ,,доене,,става въпрос

Гост 26.01.2019 22:47:32

Доене а? Защото не знаете реалната цена на здравното обслужване ма другарко. Мислите че е това на НЗОК левче-два-три а ? Пролетарската утайка ви тресе мисълта,че идва момента в който ВЕЧЕ ще плащате здраво и затова е тази негативна реклама ха-ха-ха. Що за плочкаджиите не съм чул какво доене е бе другарко , а плащането при фризьорки и маникюристки .Там не се оплаквате а ? Ако въобще работите нещо там от катуна.

az 26.01.2019 13:53:56

Вчера ме изписаха от частна болница. Доплатих,колкото трябваше,но получих здраве.За здравето си не се скъпя. Специалистите,техниката и условията бяха на европейска висота.

Гост 25.01.2019 21:45:07

Политическата измет не желае да изхвърли от пазара на здравни услуги търгашите с ЕГН-та. Чиновлякът пък в НЗОК и МЗ няма дупе. А Дечо само прави вятър.

Патриот-майтапчия 25.01.2019 20:59:54

Това последното "долни седерасти" те издаде, долен десераст такъв!

Лекар 25.01.2019 20:23:52

От практиката, която имам до момента в държавна болница всекидневно се натъквам и ппстъпват пациенти, които постъпват с усложнени заболявания, следствие на лечение именно в частни болници. Порочна е практиката, при която на пациента се гледа просто като на касичка, от която да се източат някакви пари. Яд ме е и ме боли, че пациентите си мислят, че като платят торба пари, ще почучат качествено здравеопазване. В голям процент от случаите това не е така. Именно в държавните болни работят лекарите, които искат да изпълнят безрезервно ЛЕКАРСКАТА СИ ПРОФЕСИЯ, независимо от ниското заплащане. ПАРИТЕ не правят лекаря!!! Абсолютно съм съгласен с него! Реформи ТРЯБВАТ И Е ЗАДЪШЖИТЕЛНО да се направят, пък ефектът какъв ще е, времето ще покаже! Аз съм с две ръце ЗА!

Гост 26.01.2019 23:13:42

безрезервно ЛЕКАРСКАТА СИ ПРОФЕСИЯ, независимо от ниското заплащане. Изразите като от XV конгрес на БКП те издавa б,е червен боклук. Със сигурност не си и лекар , ако получва[е ниското заплащанe , гледаше семейство и плащаше сметки.... И ти си същи трол като Студент, Специализант, Лекар , Гощо незна кой си . Напълнил си страницата с фиктивни посетители и с марксистки клишета и си прозрачен като кап ут

Дипломант 25.01.2019 19:53:49

Лъч надежда... трудно е човек да си вземе дипломата и ясно да заяви от тук нататък накъде, още по-трудно е да заяви от тук нататък на къде в БЪЛГАРИЯ. Като човек, току-що завършил и като човек избрал патриотизма, пред примамливите 4000 евро на месец, като човек избрал да практикува в населено място с малко над 17000 жители, адмирирам и с надежда се надявам, това което прочетох в статията по-горе да стане факт. Не защото това е най-големия проблем в системата, не защото всичко с магическа пръчка ще се промени, а защото държавата за пръв път ще взема отношение(и то правилно) да защити своите, а именно колегите избрали България и колегите служещи на обществото и държавата в държавните болници. Искрено се надявам реализирането на тази поправка да стане факт и искрено се надявам всички колеги, които подкрепят това да спечелят тази макар и малко, но значима победа. Надявам се нещата да се променят макар и малко, но никой не е казал че искаме много, нали?

Dr_Doolittle 26.01.2019 22:56:27

И доста от нас с 27 години стаж така се надявахме, толкова години, даже още през 1989 г в МА. Нищо подобно не се случи както вече ви е ясно. Не правете същата грешка наивно да очаквате от една паракомунистическа партийна класа да направи европейски реформи. Нямат намерение да го правят ,не и преди хуманитарната катастрофа в гетото. Тук патриотизмът е само еднопосочен -от медицинския персонал към държавата и обществото НИКОГА от държавата и обществото към лекарите и медсестрите. ...

лекар 25.01.2019 19:50:00

Защо триете постове, не ви харсват различните мнения ли? ама моето мнение си е истинско... В медицината има и мед, и жило. Частните болници мислят само за меда.... ако може жилото да е за държавните... при което последните само потъват, особено общинските.... Ами господа бизнесмени, когато изчезне държавното здравеопазване, какво ще правите тогава... къде ще си пращате тежките и скъпи случаи????? и не ме трийте... защото пак ще напиша същото, което е самата истина...

Гост 26.01.2019 23:19:07

Трият те, защото си трол с едно и също IP но с псевдоними Лекар , Студент , Специализант Ои Т , Георги Стефанов, Гинка Пинджурова и т.н . Поне напиши и СерГей Станищев ,че си

Студент 25.01.2019 19:44:12

С 2 ръце ЗА! Макар и все още обучаващ се, но в напреднал курс на обучение, няма как всеки избрал сферата на здравеопазването, да не е наясно колко, какви и до колко големи проблеми има тя. Няма как държавата да субсидира болници, с частен статут(където пациентите сами си плащат) и после да се чуди защо лекарите са със 600 лева заплата и защо в отделенията няма елементарни консумативи и медикаменти. Може и да съм студент по медицина но сметката не излиза... не мислите ли? Подкрепям абсолютно с две ръце тази реформа и съм на мнение, че генерално не, но би била добра панацея за част от проблемите на здравната ни система. Успех, д-р Дечев!

Гост 26.01.2019 23:05:28

;държавата субсидира лечението ?!?!?! Много си зле, момче. Няма такова понятие държавата освен във философски план. Има правителство и общини. А парите идват от ДАНЪКОПЛАТЕЦА, не от някаква държава. И понеже мислите ти са на доста прост човек, съмнявам се да си изобщо какъвто и да е студент освен по (не)научен комунизъм. Троле,няма толкова прости студенти за какъвто искаш да минеш, да не говорим ,че и всичките пари да излеете в държавните болници, пак никой няма да остане тук защото разликата в заплащането ще е пак 20 пъти по ниско от Германия със смешните ти здравни осигуровки от 30 евро я платил я не

Лекар 25.01.2019 19:41:24

Съгласем съм с Др. Дечев, положението в държавните болници е тежко. Липсата на консумативи е видима,трудно можем да осигурим адекватно лечение при тези условия. От това пациентите търпят негативи и страда лечебния процес.После те насочват гневът си към нас незаслужено.

Специализант ОиТ 25.01.2019 19:38:23

Смятам, че в думите на доктор Дечев има доста резон и напълно ги подкрепям и смятам че биха довели до наистина положителни резултати за цялата система. Достатъчно дълго се нагледахме и наслушахме на ниските заплати на колегите в държавните болници, достатъчно с фалшивите хоспитализации и достатъчно държавните болници да страдат от недостиг, докато в частните пациентите плащат тройно и четворно, въпреки че държавата субсидира лечението. Нека Държавните Пари отиват в Държавните болници, нека стимулират все повече колеги да избират България!

Гост 26.01.2019 23:03:33

;държавата субсидира лечението ?!?!?! Много си зле, момче. Няма такова понятие държавата освен във философски план. Има правителство и общини. А парите идват от ДАНЪКОПЛАТЕЦА, не от някаква държава. И понеже мислите ти са на доста прост човек, съмнявам се да си изобщо какъвто и да е лекар специализант освен по (не)научен комунизъм. Троле,няма толкова прости лекари за какъвто искаш да минеш, да не говорим ,че и всичките пари да излеете в държавните болници, пак никой няма да остане тук защото разликата в заплащането ще е пак 20 пъти по ниско от Германия със смешните ти здравни осигуровки от 30 евро я платил я не

Георги Стефанов 25.01.2019 19:37:37

Писна ми от това ние да работим усложнените пациентите на частния сектор и после те лапат нашите пари. Не е редно и ние имаме семейства. Искаме да работи за тях, а не за частниците!

Гост 26.01.2019 23:09:05

Митове и легенди бе трол. И частици употребяват само комунетата. И изобщо не работиш в здравния сектор. Тук си като Гошо, студент, специализант Ои Т и т.н със същия IP и същия комунделски изказ

Лекар 25.01.2019 18:57:35

Браво на др Дечев, отдавна не сме имали толкова интелигентен мениджър на НЗОК, който дс познава и да вижда точно проблемите и да предлага работещи решения. Защо частните болници да имат право да селектират пациенти, какво хуманно има в това. Като искат да ползват обшествени средства, да рабоят по правилата на обществените болници.... всичко друго не е правилно...

Специализант 25.01.2019 18:30:14

Абсолютно подкрепям думите на д-р Дечев.Реформа е нужна не е нормално в повече малки населени места хората едвам да изкарват по 700-800лв а в частните болници заплатата да започва от 3000 лв нагоре.Нима държавната колегите в държавните болници са по малко хора ли?Както е написал и колегата по надолу в държавните болници да се оправят с батаците а частните не не е редно!

до така наречения специализант 05.02.2019 21:46:52

“В частните болници заплатата да започва от 3000 лв нагоре.“ ?! Абсолютна лъжа! Трол скапан!!! Знам болница, в малко населено място, стопанисвана от кадърни и прогресивно мислещи колеги, които осигуряват на всички работещи там заплати, по-високи от онези - в частните болници. В частните болници не е истина, че не се лекуват по- тежки случаи! Специализант си, ама друг път!

Лекар в държавна болница 25.01.2019 18:20:03

Подкрепям Дечо Дечев в това си предложение за промяна. Отавна не е правено подобно нещо, а бг здравеопазванврп плаче за реформа..редно е да има разделение между частни и държавни болници, а не какато в до момента...леките случай с една торба пари отгоре на кл. Пътека в частните, а после усложненията, батаците и неосигурените пациенти в държавните и защи някой лекари искарват по 800лв на месеь, други по 3800..., реалнл така ще останат само реално работещите частни болните...малките искуствено създадените с пациентите само по лични карти, ще отидат, къдвто им е мястото...в история...Ппздравления за този смел ход, като заначало на годината

ГЕРБ 25.01.2019 18:07:34

Браво Дечо бий крадцит частници унищожи им копторите навсякъде частното е разделено от държавното здравеопазване. Техните сметки са да трупат манги никой не го е грижа за циганите и здравно неусигурените

Компетентен 25.01.2019 13:01:21

Не се създава разделение, а ИМА разделение . Частните болници лекуват когото решат за колкото решат. Така обират каймака на клиентелата и лишават от ресурс областни и държавни болници, които нямат тези права. Само идиот би го отрекъл. Никъде не съществува подобна слободия освен у нас - най бедната държава с най мизерната здравна вноска

Гост 25.01.2019 17:55:06

Каква клиентела бе другарю чугун ? Клиентела са клиенти КОИТО СИ ПЛАЩАТ и то реалната цена на стоките и услугите, а българският пациент не заплаща по никакъв начин това което получава в здравния сектор , нито като здравни вноски, нито като кеш. Дори и кешът е символичен,защото лекарите снижават цените само и само някой да плати нещо в частния здравен сектор. И докога с пролетарската шизофрения най бедната държава с най мизерната здравна вноска , ама плачете срещу частния здравен сектор където все пак лекарите получават нещо. Слободията е при пролетарските навлеци оставени да не заплащат нищо. И затова и жално плачат по форумите -защото всеки ден си губят не заплащното здравеопазване , като сополиви цигани пред сладкарница циврят

Компетентен 25.01.2019 20:11:31

Вярно е,че в напредналите страни болниците не се делят на частни и други, но там има коректен партньор в лицето на касата и само тя плаща на болниците. И забележи - ИЗИСКВА от тях да обслужва клиентите за тези пари. У нас не е така. Частните си имат изрядни ценоразписи, а държавните лекуват плебса, който с мъка си плаща дори здравните осигуровки, а 5 бона няма откъде да взема. Засрамете се, долни седерасти !

Патриот-майтапчия 25.01.2019 21:01:07

Това последното "долни седерасти" те издаде, долен десераст такъв!

Доктор 25.01.2019 11:18:56

Във Франция работиш или частно или държавно На двете места не е разрешено в медицината!

Гост 25.01.2019 12:42:04

Ей трол комунистически, който се представя за лекар. Във Великобритания всеки лекар може да работи и със NHS и на частна практика. Достатъчно е да видиш обявите на всеки невролог или с друга специалност в интернет например. И прегледите чрез техния фонд NHS са му с чакане 3 месеца, а в частния му кабинет на другата седмица. В повечето страни на Западна Европа това е абсолютно възможно и регламентирано. Ще проверя и за Франция, но вероятно си фантазираш от гледище на комунистическия си манталитет и това което ти шушне партийния секретар по местоживеене.

Гост 25.01.2019 20:30:15

Освен това във Франция държавните болници са бюджетни и се финансират от държавния бюджет. Там пари от осигурителният фонд не влизат по закон. Определени специалисти имат право на частна практика в държавните болници за да ги задържат, обикновено като преподаватели.

Гост 25.01.2019 20:25:18

Във Франция работят на по няколко места. Анестезиолозите са като пчелички и подават анестезии на много места ежедневно. Хирурзите също оперират на много места, та даже е разрешено и без никакъв договор. Парите получават лично от фонда за извършена дейност без значение къде.

Гост 25.01.2019 13:03:18

Е ми отивай в УК и работи и частно, и у НХС-а. Кво драскаш по форумите и си губиш времето?

Гост 25.01.2019 17:57:00

Ти пък защо се просвещаваш и казваш на другите да не си губят времето. Я отивай на сайта на Земя и Дума

Гост 25.01.2019 12:38:59

Ами тук работещите в частни болници достатъчно печелят,за да не ходят в държавните кочини.И кажи колко печелят във Франция.Тук незаплащането на лекарския труд е официална комунистическа политика за да работим на 2 места и да покриваме гигантския недостиг на лекари.

Гост 25.01.2019 11:02:22

Когато имаше ТКЗС доматите бяха 10 Ст. И то български. Нещастници.

Гост 25.01.2019 20:32:15

И ядяхте домати през два месеца от годината.

Гост 25.01.2019 21:37:28

Сега яж пластмаса на воля

Гост 25.01.2019 12:35:30

И плащахте по 30 лв земеделски пенсии на текезарите,мръсни комунисти.И хубавите домати ги изнасяхте в омразния СССР.

Гост 25.01.2019 12:44:57

Да, и лекарите тогава получаваха 180 лева на месец докато старшинката на склад -360 лева, а стругар челник стахановец 400 лева. Това беше политиката на комунягите и преди и сега не е по-различно.

Гост 25.01.2019 20:34:20

150 лева. Имам този болезнен спомен.

до поредния Гост 25.01.2019 17:15:29

Да, чудесно казано. Обаче, чугунените червени глави не увират!

Гост 25.01.2019 11:43:57

Доматите НИКОГА не са били 10 стотинки! Бяха 30 ст най-мърлявите, смачкани мръсни и оклепани с кал - тип "рома". Виж, ако си пазарувал от "специалните" магазини на УБО за "правоимащите" другари - може!

Гост 25.01.2019 10:37:59

Мръсни КРАДЦИ на лекарски ТРУД! Бъдете ПРОКЛЕТИ! И НЕ, НЕ СА ЦИГАНИ! Просто БОЛШЕВИШКИ ОТРЕПКИ, КРАДЦИ! Преди крадяхте ЗЕМЯТА и добитъка ни в ПРОКЛЕТИТЕ си ТЕКЕЗЕСЕТА, сега крадете ТРУДА НИ!

Гост 25.01.2019 21:36:21

Хапчетата, хапчетата сменяй


Всичко за коронавируса
Още новини
Проф. Христова: От години у нас няма тежки случаи на Лаймска болест
15.04.2024 11:06:35

Проф. Христова: От години у нас няма тежки случаи на Лаймска болест

„Организация за пръскане срещу кърлежи има. Действително тази година малко набързо свърши з ...

Последен ден забрана за износ на инсулини
15.04.2024 10:17:30

Последен ден забрана за износ на инсулини

Забраната за износ на инсулини, наложена от бившия здравен министър проф. Христо Хинков от начало ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...