Неделя, 24 Януари 2021
04
дек
3
 

Ясен е съставът на Съвета на националния ваксинационен щаб

Петък, 04 Декември 2020 | 12:23:32 Полина Тодорова
3

Ясен е съставът на Съвета на националния ваксинационен щаб. Членовете му бяха обявени от неговия председател проф д-р Красимир Гигов по време на брифинга на здравния министър проф. Костадин Ангелов, на който бе обявен

Ясен е съставът на Съвета на националния ваксинационен щаб. Членовете му бяха обявени от неговия председател проф д-р Красимир Гигов по време на брифинга на здравния министър проф. Костадин Ангелов, на който бе обявен Националният план за ваксиниране срещу COVID-19.

В съвета влизат главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи главен комисар Стоян Темелакиев, полковник доц. д-р Андрей Галев, началник на Научно-приложен център по военна епидемиология и хигиена в структурата на Военномедицинска академия, Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лекарствата, д-р Страшимир Генев, директор на дирекция  „Болнична медицинска помощ“ в Националната здравноосигурителна каса, както и д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.
В съвета ще са и д-р Галин Каменов, епидемиолог в Националния център по заразни и паразитни болести, д-р Румен Кофинов, управител на „БУЛБИО-НЦЗПБ“ , д-р Кремена Пармакова, началник отдел „Контрол на заразните болести и профилактика“ в МЗ,  на д-р Данчо Пенчев, директор на Столична регионална здравна инспекция, д-р Цветолюба Генкова, началник отдел в дирекция „Медицински дейности“ в МЗ, както и проф. д-р Марияна Мурджева,  Главен координатор на Експертен съвет по медицинската специалност „Клинична имунология“.

Основните цели на щаба ще са свързани с логистиката по ваксинацията, както и осигуряването на самата ваксинация и подготовката на екипите за това, заяви проф. Гигов. Той изказа увереност, че в този си състав екипът ще успее да се справи с поставените задачи.

„За да е успешна една мисия, а именно изправянето на цялата българска държава срещу COVID-19 , трябва ясно да бъдат определени целите и хората, които носят отговорността за това. Осъзнавайки цялата отговорност на това, в националния ваксинационен щаб сме привлекли всички възможни организации, които са съмишленици“, коментира и здравният министър проф. Костадин Ангелов. В него вече влизат представители на БЛС, но ще бъдат привлечени и експерти от останалите съсловни организации, стана ясно от думите му,

Здравният министър  благодари от името на държавата на всички български специалисти, които от началото на епидемията си на работните си места и дават всичко от себе си  в борбата с COVID.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
#VTr

Лекар 06.12.2020 06:20:50

Изправянето на цялата българска държава срещу COVID-19 трябва да е някаква шега. При ГЕРБ държава няма и не може да има.

Да Да 04.12.2020 19:08:23

Всякакви щабове в България, а за някои хора се отварят и нови работни места в поредния щаб. Да се приготвят първи да се ваксинират и то скоро! Оставка!

чукча 04.12.2020 12:53:27

Чудесно! Айде сега целият ваксинационен щаб се ваксинира публично!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Три трансплантации направиха в болница „Лозенец“
24.01.2021 14:56:06

Три трансплантации направиха в болница „Лозенец“

Три успешни трансплантации бяха извършени на 21 януари в болница „Лозенец“, съобщиха ...

Д-р Милчо Енчев: Сърцето се лекува със сърце
24.01.2021 10:26:41 Невена Попова

Д-р Милчо Енчев: Сърцето се лекува със сърце

 Д-р Милчо Енчев завършва медицина през 2011 г. в Медицинския факултет на Тракийския уни ...
Актуална тема
Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците
11.12.2020 14:48:07 Полина Тодорова

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците

Епидемията от COVID-19 вече месеци наред властва над света, погубвайки хиляди животи, но и изправ ...

За философията на нашенеца и умората от коронакризата
19.10.2020 17:11:09 Невена Попова

За философията на нашенеца и умората от коронакризата

Днес е денят, отреден в календара за празник на българските лекари. По зла ирония на съдбата обач ...

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...