Понеделник, 05 Декември 2022
27
септ
11
 

Уволняват екипа, отказал прием в „Пирогов“ на починал впоследствие пациент

Сряда, 27 Септември 2017 | 12:12:07
11

Дежурният екип в „Пирогов“, отказал хоспитализация на пациент, който впоследствие починал, е уволнен. Решението за това е взето от изпълнителния директор на спешния институт проф. Асен Балтов след назначена вътрешна проверка по случая, инфо

Дежурният екип в „Пирогов“, отказал хоспитализация на пациент, който впоследствие починал, е уволнен. Решението за това е взето от изпълнителния директор на спешния институт проф. Асен Балтов след назначена вътрешна проверка по случая, информират от болницата.

Проверката констатирала, че дежурният екип в кабинет № 126 в Спешното отделение на болницата  на 16-ти септември 2017 г. не е извършил регистриране в болничната информационна система на докарания от екип на ЦСМП -София-град, Спас Добрев.

Също така не са документирани резултатите от извършения преглед и не са проведени лабораторни изследвания на пациента.

При проверката е установено неспазване на техническите и технологичните правила и неизпълнение на трудовите задължения на дежурния екип.

На базата на резултатите от тази проверка, изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов е издал заповеди за административни наказания – уволнения на служителите от дежурния екип, съобщават от лечебното заведение.

Припомняме, проверката в болницата започна след отворено писмо на съпругата на мъжа Евелина Добрева до здравния министър проф. Николай Петров. В писмото си тя разказва, че Спас Добрев е закаран от Спешна помощ в „Пирогов“, но там отказали да го приемат. Впослесдтвие мъжът е откаран в „Александровска“ болница, където е хоспитализиран. По-късно обаче лекарите съобщават на Евелина Добрева, че съпругът й е починал.

Проверка по случая тече и в „Александровска“ болница, резултатите от нея се очакват.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
PW@A

Гост 29.09.2017 14:25:53

Откаран е жив пациентът в Александровска болница. Там е починал. Явно засегнатото его на Госпожата говори в случая. Не е редно непрекъснато да недоволстваме от съсловието, което въпреки постоянната помия , изсипана върху него, намиращо се между пресата на болното население на страната и от друга - липсата на достатъчно средства в здравната система, полага денонощни грижи за пациентите си! Има наредби, които както във всяка Институция се спазват и никой лекар няма право самоволно да ги наруши! Нека имаме уважението на професията, единствената, която се грижи за нашето здраве и бъдем благодарни!

Гост 28.09.2017 09:49:18

Групови наказания има само при комунизма и другаря професор явно е някакво комуне с традиции в тиквата. Най-вероятно това уволнение е незаконосъобразно освен ако епипът има предишни наказания и чак тогава може да приложиш най -тежкото дисциплинарно наказание по КТ. Екипът да съди тъпанарите си началници. Очаква ги възстановяване и обезщетения. А министърът в МЗ ако не е пак болен трябва да си смени тъпото ръководството в тази болница. Да махаш лекари от болница в това време на дефицит на медицински персонал следва да се счита за пресъпление срещу държавта и уронване на националната сигурност, освен ,че е гнусно, жалко, лицемерно и сервилно

Гост 28.09.2017 09:39:47

Докато пациентът може да си ходи навсякъде без да плаща медицинските прегледи, той ше може с хроничното си или терминално заболяване да шантажира всяка болница , всеки лекар да по преглежда често ненужно по 5 пъти на ден и да псотавя персонала в невъзможност да се справи с навалицата. Очаквайте тези казуси да се превърнат в лавина без лекарите да могат да направят каквото и да е с келавата нормативанбаза на семаковото комунистическо здравепазване. Колеги , ако пропускате да се подписват при отказ на предложена хоспитализация, манипулация и т.н ще ви се качват на главата , лъжейки за всичко което е извършено като медицинска помощ до момента в желанието си да ви завлечат в гроба заедно с тях.

Гост 28.09.2017 05:55:36

Понякога не мога да ги разбера лекарите у нас. Защо изобщо се пречкат и опорочават безсмъртието на българските пациенти? Още, още проверки трябва!

az 27.09.2017 21:27:17

Ама Дечо какво каза- Добрев,болен от левкоза на който му е преливана десетки пъти кръв на добра воля и то БЕЗПЛАТНО, СЕ е подписал и напуснал Ив Рилски,И след два дни е заритал и му е дошъл краят! И Добрева сега реве,Изрод сте Добрева и подгъзувашите ви журналисти и медии и министри!

фен 27.09.2017 20:28:59

Ето до какво води новият стандарт по Спешна медицина, на който Кателиева и компания ронят сълзи : в него е описано точно следното, но несъобразено с другите законови и подзаконови актове : " Приоритет при избора на направление за транспортиране в процеса на спешния първичен транспорт е настаняването на спешния пациент в приемно лечебно заведение, което поддържа структура за спешна медицинска помощ, в съотвествие с изискванията на този стандарт, осигуряваща най-висока компетентност и възможности за лечение на конкретното спешно състояние при пациента при оценен транспортен риск в зависимост от прогнозното транспортно време." - ТОЕСТ - ПИРОГОВ Е ЛОГИЧНИЯТ ИЗБОР НА ЕКИПА ДА ЗАКАРА ПАЦИЕНТА ТАМ.БЕЗ ОБАЧЕ ДА ДА СЕ ИМА ПРЕДВИД, ЧЕ ПАЦИЕНТЪТ Е ЛЕКУВАН В ДРУГА БОЛНИЦА, А СПОРЕД ПРАВИЛАТА НА НЗОК , В РАМКИТЕ НА 30 ДНИ СЛЕД ДЕХОСПИТАЛИЗАЦИЯТА ТОЗИ ПАЦИЕНТ ПОДЛЕЖИ НА ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ ТАМ, А НЕ В ДРУГ ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ. продължавам с цитатите от стандарта : " Организация на пациентния поток в спешно отделение.1. Медицински триаж в СО: Всички пациенти, попаднали на територията на СО, подлежат на медицински триаж." , И ЗА ДА НЕ ЦИТИРАМ ЦЕЛИЯ СТАНДАРТ - ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВЪПРОСНИЯ ПАЦИЕНТ Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ТРИАЖИРАН, ПРЕГЛЕДАН, НАПИСАН АМБУЛАТОРЕН ЛИСТ И ЧАК СЛЕД ТОВА НАСОЧЕН КЪМ ДРУГО ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, ЧЕ ПИРОГОВ НЯМА ХЕМАТОЛОГИЯ.И какво става ? Колегите не само, че са правилно уволнени, ами ги заплашва съд и присъди за неспазване на НАРЕДБА 12 за Медицинския стандарт "Спешна медицина"

az 27.09.2017 13:31:44

Уволнените веднага ще ги лапнат в друга болница на по-високи заплати!

Разгеле 27.09.2017 13:26:36

Блазе им на уволнените, поне вече няма да ги бият, ругаят, кълнат и пустосват ежедневно разни вечно недоволни кретени, мислещи се за безсмъртни!

blio 27.09.2017 12:48:35

Спешното има ли си шеф, или той се крие като мишка? Каква е неговата отговорност? Защо точно екипа? Грешката е системна!!!! Нерегистриран означава, че въобще не е постъпил, което е недопустимо за пациент, докаран с екип на ЦСМП! В този смисъл екипът не носи никаква административна отговорност!

един от феновете 27.09.2017 12:29:46

Браво професор Балтов- какъв размах на отличник мениджър , шесто поколение лекар.Колко уволнихте? Дали някоя вечер няма да се наложи и вие да дадете дежурство в спешното, че с тази метла дето я развъртяхте то остана без персонал!Хубаво го каза проф.Миланов тази сутрин- "това не е моята болница ,в нея никога не биха постъпили така "!

иванова 27.09.2017 15:37:38

Уволнените лекари имат ли началници. С какъв трудов стаж и специалности са. Каква е отговорността на началниците им, а те ще бъдат ли уволнени.


Всичко за коронавируса
Още новини
Д-р Виталиев: Научавам нещо ново и ценно от всеки лекар или сестра, с които се срещам и работя
04.12.2022 11:27:10 Невена Попова

Д-р Виталиев: Научавам нещо ново и ценно от всеки лекар или сестра, с които се срещам и работя

Д-р Красимир Виталиев е роден в Лом. Завършва средното си образование в СУ “Димитър Мар ...

5,8% положителни проби, един починал (Обновена)
04.12.2022 10:03:25

5,8% положителни проби, един починал (Обновена)

58 са новодиагностицираните с COVID-19 за последното денонощие при 993 теста, което прави 5,84% п ...
Актуална тема
Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...